• Publicat:
Știri

Expresia „M..e, Dragnea!” este JIGNITOARE. Judecătorii din Iași fac ANALIZĂ SEMANTICĂ

Expresia „M..e, Dragnea!” este JIGNITOARE. Judecătorii din Iași fac ANALIZĂ SEMANTICĂ
Judecătorii din Iași au analizat dacă expresia "Muie Dragnea" este jignitoare. Vezi cum și-a motivat dreptul la liberă exprimare un deținut din penitenciar

Deținutul contestă sancțiunea primită de la conducerea Penitenciarului Iași și susține că doar în România aceste cuvinte ar fi obscene. El dă exemple din filme și chiar de la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, unde a fost auzit cuvântul „Fuck”.

„Petentul-condamnat a arătat că doar în România cuvintele pe care le-a folosit sunt obscene, în filmele de la televizor fiind folosit în mod frecvent cuvântul „Fuck”, care a fost folosit și la decernarea premiilor Oscar, de către Robert de Niro, fără a fi sancționat. A mai arătat că înseamnă ”, se arată în motivarea depusă la contestația sancțiunii de către un deținut din Penitenciarul Iași.

Condamnatul promite să își ceară scuze, dacă cineva se simte jignit de gestul său.

„Eu am spus ce am spus din convingeri politice. Trump este un idiot american, PSD este un grup infracțional organizat, ANP este o instituție mafiotă a statului român, UE este o structură teroristă a Europei, care face rău țărilor mici. Dacă am jignit pe cineva, să îmi spună în față și îmi voi cere scuze. Dragnea este un infractor care ar dori să mă conducă, vorbește mult și prost, de aceea am dorit să îi transmit mesajul , adică Dragnea, gura!>. Din câte știu, libertatea de exprimare nu este interzisă”, se mai arată în plângerea depusă în instanță.

În urma gestului acestuia, Comisia de Disciplină din cadrul Penitenciarului Iași i-a aplicat deținutului sancțiunea de suspendare a dreptului la activități culturale pe o perioadă de o lună.

Banner din cearșaf

Pușcăriașul a fost sancționat pentru o faptă comisă pe 8 august, când a improvizat un banner dintr-un cearșaf, pe care a scris mesajele „Fuck Trump, Fuck PSD, M..e Dragnea, Fuck UE, Fuck ANP”. Cuvântul englezesc „fuck” era scris greșit pe banner „fuk„.

În urma perchezițiilor, asupra sa a fost descoperit asupra sa banner-ul confecționat dintr-un cearceaf alb, pe care scria sintagmele denigratoare cu cretă roșie.

În timpul cercetării, bărbatul a mărturisit că nu a studiat engleza la școală și își cere scuze dacă a jignit, susținând că „dorește tuturor numai de bine”.

Este „M..e PSD” o jignire?

În fața probelor, instanța a decis, însă, că deținutul se face vinovat de abaterea disciplinară, iar faptul că nu ar ști limba engleză sau că alte persoane au folosit aceleași cuvinte fără consecințe „nu sunt de natură a înlătura răspunderea disciplinară a pententului, atâta timp cât este foarte clar că scopul a fost unul peiorativ„.

„Chiar dacă dreptul la libera exprimare și dreptul la a protesta sunt general recunoscute într-un stat de drept, trebuie subliniat faptul că și acestea pot fi exercitate între anumite limite peste care ele devin abuzive. În prezenta situație, trebuie subliniat că petentul se află în executarea unei pedepse privative de libertate care implică respectarea unor condiții mai stricte de exercitare a drepturilor”, se arată în motivarea instanței, care a respins contestația ca fiind nefondată.

Decizia este definitivă.

Deținutul își ispășește în Penitenciarul Iași o condamnare de 3 ani de închisoare pentru înșelăciune, pe care o execută în regim deschis.

Foto: Captură youtube

Inchide