FACEBOOK stârnește ÎNGRIJORĂRI în Comisia de Apărare. Ce spune ministrul Carmen Dan despre problema conturilor FALSE care postează AMENINȚĂRI ARMATE la adresa politicienilor

FACEBOOK stârnește ÎNGRIJORĂRI în Comisia de Apărare. Ce spune ministrul Carmen Dan despre problema conturilor FALSE care postează AMENINȚĂRI ARMATE la adresa politicienilor
Publicat: 25/09/2018, 17:58
Actualizat: 25/03/2019, 20:07

„Din informațiile care circulă pe diverse rețele aflăm că au existat 140.000 de conturi de Facebook fără identitate reală în timp ce noi facem tot felul de legislații referitoare la combaterea terorismuui, la spălarea banilor. Paralel există aceste conturi, 140.000 de conturi care nu au niciun control. Tot pe Facebook, pe aceste conturi, nu știu dacă sunt reale sau nu apar tot felul de amenințări, incitare la tot felul de agresiuni, apar indivizi care se pozează cu pistoale, cu puști și vroiam să vă întreb, serviciile de specialitate ale MAI acționează în vreun fel?” a declarat Liviu Brăiloiu în Comisia de Apărare a Senatului.

Acesta i-a adresat ministrului de Interne o întrebare cu privire la necesitatea modificării legislației.

„Că de altfel de la Direcția Arme, Muniție, Explozivi la o anumită inițiativă a mea în ceea ce privea numărul cartușelor deținute în mod legal de un deținător legal de armă am avut o poziție foarte dură, dar vreau să știu dacă acel serviciu se sesizează când diverși indivizi se pozează pe Facebook și amenință politicieni, cetățeni, cu armele? Credeți că se impune necesitatea unei legislații care să reglementeze și aceste rețele sociale în sensul de a controla conținutul lor?”, a întrebat Liviu Brăiloiu.

Carmen Dan a admis că legislația actuală „nu acoperă toate aceste aspecte: „cred că este absolut necesar să facem o evaluare în așa fel încât să acoperim cadrul juridic pentru a putea fi pregătiți să luăm măsuri serioase împotriva tuturor aspectelor pe care dumneavoastră le-ați enunțat. Da, persoane cunoscute sunt în atenția structurilor de ordine publică și cele de cele mai multe ori fac obiectul unor dosare penale însă de aici până la a preîntâmpina toate aceste aspecte inclusiv cele menționate de dumneavoastră referitoare la modul în care ne exprimăm și modul în care se amenință în spațiul online”.

Mesaje prin care protestatarii erau îndemnați să fure pistoalele jandarmilor

„Mesaje și de genul îndemnului de a lua armele de la brâu jandarmilor și de a-i împușca în cap. Eu cred că analiza trebuie una serioasă și făcută nu numai la nivelul MAI ci a tuturor celorlalte instituții care intră în sfera de siguranță, inclusiv la nivelul societății civile. Este un demers pe care noi avem disponibilitatea să îl facem”, a mai spus Carmen Dan.

Carmen Dan vrea și schimbarea legii privind adunările publice, astfel încât organziarea protestelor să fie făcută după niște reguli clare, în condițiile în care, în ultimii doi ani au avut loc sute de mitinguri neautorizate.

500 de milioane de conturi false, închise la începutul lui 2018

S-a confirmat în numeroase situații că există ferme de conturi de Facebook în Rusia, Statele Unite și nu numai, menite să influențeze opinia publică prin propagarea unor mesaje radicale la scară largă.

În raportul anual al Facebook există multe informații interesante. Printre ele, s-au strecurat și detalii referitoare la conturile dublate. ,,În cel de-al patrulea trimestru din 2017, estimăm că numărul conturilor duplicate ar reprezenta aproximativ 10% din totalul utilizatorilor activi în fiecare lună”, se arată în raportul Facebook.

Având în vedere că Facebook are peste două miliarde de utilizatori activi la nivel global, cifra indică peste 200 de milioane de conturi false încă active. Unele dintre ele sunt conturi pentru animale de companie, iar altele sunt conturi aferente unor afaceri care au fost clasificate greșit. Cele mai mult însă, sunt malițioase, iar inginerii lui Mark Zuckerberg nu sunt foarte eficienți la a le filtra.

Compania a anunțat în martie că a blocat 583 de milioane de conturi false în primele trei luni ale anului, la scurt timp după ce acestea au fost înregistrate.

Majoritatea conturilor false închise au fost detectate cu ajutorul algoritmilor de inteligență artificială, care au prins acțiunile dubioase la doar câteva minute după înregistrare. În aceeași perioadă, Facebook a blocat aproape 837 de milioane de postări „spam” și a atașat un avertisment sau eliminat 30 de milioane de postări care conțineau violență explicită, propagandă teroristă sau mesaje rasiste.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom