Fanii se despart de Mihai Constantinescu la Biserica Sfânta Parascheva din București – FOTO

Fanii se despart de Mihai Constantinescu la Biserica Sfânta Parascheva din București - FOTO
Publicat: 30/10/2019, 21:37

Primii iubitori ai muzicii lui Mihai Constantinescu și-au făcut apariția cu ore bune înainte ca sicriul care conține trupul cântărețului să ajungă la biserică. Un cuvânt pe care nu îl auzi de obicei în conversațiile obișnuite rezona din grupurile de persoane zgribulite cu flori în mâini.

„Bucură-te, Parascheva, mult folositoare”, scrie deasupra intrării în biserică. Același rugăciune e psalmodiată din boxele care încadrează cele șase coloane de la picioarele sfintei surprinse într-un mozaic uriaș care urcă spre acoperișul lăcașului de cult.

Un bătrân care ține doi câini cu haine pentru animale trece prin fața celor care așteptau ca sicriul cântărețului să ajungă la biserică. Se așează pe colțul scărilor unui bloc și,privind în sus spre cei care se adăposteau de stropii răzleți de ploaie întreabă: „cine a murit?”. „Mihai Constantinescu”, îi spune o femeie. „Aoleo”, zice bătrânul, „n-am crezut!”.

Cu câteva minute înaintea orei 15.00 mașina care a transportat corpul muzicianului a parcat în fața bisericii și soția muzicianului însoțită de câțiva apropiați ai familiei s-au apropiat dinspre strada care se strecoară pe lângă picioarele podului Basarab. După mai bine de două ore petrecute în fața bisericii, cele 30 de persoane care au ținut să fie printre primii care își prezintă omagiile lângă sicriul închis s-au strâns imediat în dreptul crucii și au început să aprindă lumânări.

Publicul are ocazia să își ia la revedere de la Mihai Constantinescu la Biserica din Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 157-161. Înmormântarea este programată joi, la ora 14.00, la cimitirul Ghencea.

Născut pe 4 ianuarie 1946, Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973, după ce, cu un an înainte, terminase cursurile Școlii Populare de Artă.

Artistul făcuse parte din corul de copii al Radiodifuziunii Române, iar, în anul 1964, a devenit membru al grupului Mondial, perioadă în care a lansat piesa „Păpușa”.

Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, iar apoi a fost remarcat de realizatorul TV Titus Munteanu, care apoi l-a lansat într-un trio, alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu.

În anul 1999 a lansat single-ul „Iubiți și câinii vagabonzi”, care s-a bucurat de o mare popularitate.

A fost și compozitor, unele dintre piesele sale apărând pe dublul CD al cântăreței Anastasia Lazariuc lansat în 2003. De altfel, Mihai Constantinescu a avut o colaborare lungă cu Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind „Maria”.

De-a lungul carierei a avut numeroase turnee în Europa, dar și în SUA.

În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România i-a lansat un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii. Tot în anul 2002, Mihai Constantinescu a primit Diploma de Onoare la Gala Muzicii Ușoare „O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii.

Mihai Constantinescu și-a anulat în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, fiind cunoscut de multă vreme cu probleme cardiace. În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenții chirurgicale la Secția Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficiență mitrală gradul 3/4, insuficiență tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artisul a fost supus unei noi intervenții chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncție.

Reprezentanții Spitalului de Urgență Floreasca au declarat, pentru Mediafax, că artistul Mihai Constantinescu a muri marți seara, în jurul orei 19.00, după un stop cardio-respirator neresuscitabil.

Mihai Constantinescu se afla în comă din luna mai a acestui an, când a fost dus la spital în urma unui stop cardio-respirator. Mihai Constantinescu avea 73 de ani. Rămâne unul dintre artiștii simbol ai muzicii ușoare românești din anii 1970, alături de cântăreți precum Dan Spătaru, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Angela Similea sau Cornel Constantiniu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Bill Gates pariază pe aceste locuri de muncă. Nu vor dispărea niciodată
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu