FĂRĂ vacanță INTERSEMESTRIALĂ în luna februarie. NOUA structură a anului școlar

FĂRĂ vacanță INTERSEMESTRIALĂ în luna februarie. NOUA structură a anului școlar
Elevi, la școală (FOTO - ilustrativ)
Publicat: 19/02/2019, 12:35
Actualizat: 25/03/2019, 22:04

Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, semestrul I va avea 15 săptămâni de cursuri, dispuse în perioada 9 septembrie 2019-20 decembrie 2019.

În perioada 26 octombrie-3 noiembrie 2019, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar vor fi în vacanță.

Vacanța de iarnă va dura între 21 decembrie 2019 și 12 ianuarie 2020 și va avea o durată de 3 săptămâni, fiind și vacanță intersemestrială, evitându-se astfel, potrivit Ministerului Educației Naționale, fragmentarea accentuată a anului școlar.

Până acum, elevii au beneficiat și de vacanță intersemestrială, în perioada 2 – 10 februarie.

Semestrul al II-lea va avea 20 de săptămâni de cursuri, dispuse în perioada 13 ianuarie 2020 – 12 iunie 2020. Vacanța de primăvară va fi în perioada 4 aprilie 2020 – 21 aprilie 2020, apoi elevii revin la cursuri pe 22 aprilie până pe 12 iunie 2020.

Pentru clasele de finalizare a învățământului liceal, anul școlar va avea 33 de săptămâni de cursuri și se va încheia pe 29 mai 2020.

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar va avea 34 de săptămâni de cursuri și se va încheia pe 5 iunie 2020.

Înscrierile în învățământul primar încep pe 4 martie, până pe 22. Apoi, 2 – 8 aprilie

Prima etapă pentru înscrierea în învățământul primar va avea loc în perioada 4 – 22 martie, iar a doua etapă va avea loc în perioada 2 – 8 aprilie 2019.

„Metodologia este pregătită. Prima perioadă de înscriere începe pe 4 martie, până pe 22 martie. Etapa a doua va fi între 2 aprilie și 8 aprilie”, a anunțat, marți, ministrul Educației, EcaterinaAndronescu.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației Naționale, procedurile de înscriere nu se vor schimba semnificativ.

„Procedura de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020 este simulare celei aplicate în anul școlar anterior, nefiind aduse modificări semnificative metodologiei. În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019 inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv pot fi înscriși în învățământul primar dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare”, au anunțat, marți, reprezentanții Ministerului Educației.

Elevii clasei a VII-a vor susține simularea Evaluării Naționale

Elevii claselor a VII-a vor susține Simularea Evaluării Naționale, în perioada 11 – 13 martie 2019, adică peste mai puțin de o lună.

Potrivit ministrului Educației, EcaterinaAndronescu, introducerea simulării Evaluării Naționale are ca argument principal rezultatele slabe de la Evaluarea Națională.

Astfel, în perioada 11-13 martie, adică peste mai puțin de o lună, și elevii claselor a VII -a vor susține simularea Evaluării Naționale.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, prima probă scrisă din cadrul EN VIII, Limba și literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019.

Calendarul mai arată că cea de-a doua probă scrisă (matematică) se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima (limba și literatura maternă – pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioada 3 – 7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structura anului școlar 2018 – 2019, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

Ulterior afișării rezultatelor, în perioada 3 – 7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedură și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 – 8 iulie.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie 2019.

„Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere”, spun reprezentanții Ministerului Educației.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping