Fata care a căzut ÎN CAP prin geamul unui autobuz este IMOBILIZATĂ LA PAT. Avocatul tinerei ACUZĂ că ancheta bate pasul pe loc: Vom cere DESPĂGUBIRI

Fata care a căzut ÎN CAP prin geamul unui autobuz este IMOBILIZATĂ LA PAT. Avocatul tinerei ACUZĂ că ancheta bate pasul pe loc: Vom cere DESPĂGUBIRI
Publicat: 24/01/2019, 16:23

Avocatul Anca Păun, face apel pe Facebook pentru identificarea martorilor accidentului care a avut loc în 9 ianuarie când o tânără a ajuns în stare gravă la spitalul județean de urgență din Ploiești, după ce căzut dintr-un autobuzal TCE, prin geam, direct pe carosabil.

„Am nevoie, oameni buni, de ajutorul vostru. Martori din acea zi. Martori majori de preferat. Mulțumesc”, scrie Păun.

Aceasta a povestit întregul eveniment și atrage atenția că nici Poliția Prahova, nici regia de transport din Ploiești nu a fost la spital să o viziteze pe tânără, care a fost în comă.

„O tânără era cu rudele pe scaun, iar autobuzul se afla la Petrolul, stația cu spitalul. Fata s-a ridicat pentru a face loc unei alte rude ce se afla pe un alt scaun. Geamul de care s-a sprijinit s-a desprins apoi, imediat s-a făcut cioburi. Șoferul autobuzului, cu căsti la urechi, n-a auzit nimic, pornind autobuzul. Fata a căzut prin geamul spart al autobuzului aflat în mers. În cap. Șoferul a crezut că e o sacoșă căzută. Norocul fetei cu un echipaj de poliție aflat în spate care a alertat cu mijloace acustice și luminoase șoferul autobuzului. Autovehiculul trecuse de inspecția tehnică în urmă cu două luni, iar prin februarie anul 2018 se schimbase geamul autobuzului prin care fata a căzut în timpul mersului la Ploiești. Medicii au fost chemați după ce tânăra a ajuns pe carosabil, ea fiind dusă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Poliția NU a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală. ACUM se fac doar verificări”, scrie avocatul.

Avocat, despre cazul tinerei care a căzut din autobuz pe geam

După ce va fi eliberat certificatul medico-legal, vor fi cerute despăgubiri, potrivit avocatului.

„După ce vom avea un certificat medico legal vom putea formula plângerea penală. Tanăra a suferit un traumatism lombar și un traumatism cranio-cerebral. Coma a intervenit pre-operator. A fost într-o stare foarte gravă. Fata NU se poate ridica din pat. IPJ Prahova nu s-a deranjat, dar nici regia de transport din Ploiești s-o viziteze la spital, din 9 ianuarie copila fiind tot acolo”, scrie Anca Păun în postarea făcută pe Facebook.

Aceasta este de părere de vină se face exclusiv societatea de transport.

„Cred că este culpa exclusivă a acestei societăți de transport care din punctul meu de vedere se face vinovată de săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă pentru că trebuia să prevadă aceste nenorociri. Sigur că vom cere despăgubiri”, a declarat Păun.

Postarea avocatului a fost distribuită de peste 3.000 de persoane și a strâns peste 800 de reacții.

Reacția Poliției: A fost întocmit un dosar penal

La rândul său, biroul de presă al Poliției Prahova, a precizat că fata nu a fost audiată din cauza stării de sănătate, în cauză fiind deschis un dosar penal.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, dosarul penal fiind întocmit de la data producerii accidentului. De asemenea, precizăm că tânăra nu a fost audiată până în prezent, întrucât s-a ținut cont de recomandările medicale, având în vedere starea ei postoperatorie”, susține Poliția Prahova.

Tânăra a fost externată abia miercuri din spital, fiind obligată să stea o lună la pat.

„Are fisură la coloană, are la spate fisură la cap și operată pe partea stângă în față. A fost în stare gravă. Trebuie să stea la pat cel puțin o lună de zile de-aici încolo”, a spus mama tinerei, Roxana Dumitru.

Directorul societății de transport, Nae Alexandri, a precizat, la momentul producerii accidentului, că și la nivelul societății a fost începută o anchetă, deoarece autobuzul a fost implicat, în trecut, într-un accident, iar acum șase luni a fost reparat, într-un service.

Adolestenta are 17 ani și este din Bertea, însă învață la un liceu din Bușteni. Anul acesta urma să dea bacalaureatul însă din cauza stării de sănătate se gândește să înghețe anul școlar.

Foto: Teodora Anca/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase