Fată de 10 ani, violată și „mituită” cu două gume de mestecat ca să tacă! Se întâmplă în cea mai săracă așezare din România

Fată de 10 ani, violată și „mituită” cu două gume de mestecat ca să tacă! Se întâmplă în cea mai săracă așezare din România
Fată de 10 ani, violată și „mituită” cu două gume de mestecat ca să tacă! Se întâmplă în cea mai săracă așezare din România / Foto: Caracter ilustrativ Pixabay.com
Publicat: 13/11/2020, 11:27

Satul Hetea din Covasna este locul unde trăiesc oameni nevoiași, izolați de restul lumii. Aici s-a petrecut, în 8 martie 2020, chiar de Ziua Mamei, un viol cumplit: o fată de 10 ani a fost siluită și „răsplătită” cu două gume de mestecat. Părinții s-au răzvrătit împotriva abuzurilor!

Părinții fetei au reacționat și au cerut ajutorul poliției. În cele din urmă, violatorul a fost condamnat la șase ani de închisoare, aproape de minimum pe care i-l poate da, scrie Libertatea.ro.

Hetea e la 10 km de Sf. Gheorghe, în județul Covasna, dar la ani lumină de ceea ce e civilizația.

„Satul celor 70 de bordeie” își poartă numele, acolo fiind doar barăci din lut, unde stau oameni. Fetița avea 10 ani când a fost violată.

Copila a mers în 8 martie la fratele mamei ei pentru a se uita la desene animate.

Când a dat să plece, pe întuneric, s-a întâlnit în curte cu verișorul ei de 21 de ani, Adrian Racolțea, care a rugat-o să-i țină de „urât” în grajd cât fumează.

I-a dat două gume de mestecat ca să ascundă violul: „Îți tai gâtul!”

A violat-o în grajd și i-a dat două gume de mestecat ca să tacă. Mai mult, ca să fie sigur, violatorul a amenințat-o că-i taie gâtul dacă spune ceva acasă.

Cu ștrampii plini de sânge, așa a găsit-o sora ei, plângând. „A râs de mine”, a povestit fata acasă. În Hetea, unde fetele se mărită la 13 ani, asta înseamnă că două persoane au avut relații intime.

Violatorul: „A zis da…”

Tatăl fetei a sunat la 112 și agresorul fetei și-a recunoscut fapta oribilă. A spus că a întrebat-o „vrei să te f…?” și fata „a zis da”.

„Având în vedere vârsta fragedă a victimei, apreciem că aceasta nu îşi putea exprima consimţământul la întreţinerea actului sexual”, notează procurorii în rechizitoriu.

Tânărul s-a ales cu pedepsa minimă și trebuie să achite daune de 25.000 de lei. Violatorul ar putea fi în libertate după patru ani.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult