Femeie executată silit, pentru că nu a declarat banii de înmormântare ai mamei

Femeie executată silit, pentru că nu a declarat banii de înmormântare ai mamei
Publicat: 27/11/2015, 16:25

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui execută silit o femeie din municipiul Huși pentru că ar fi încasat ilegal, pe parcursul a doi ani, venitul minim garantat de 142 de lei pe lună, pe motiv că nu a declarat economiile făcute de mama ei pentru înmormântare și depuse în contul femeii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, inspectorii Curții de Conturi au dispus executarea silită a femeii pentru suma totală de 3.408 lei, întrucât, în urma unui control desfășurat în acest an la Primăria Huși, au descoperit pe numele femeii un depozit de peste 3.000 de lei la o unitate bancară. Orice beneficiar de ajutor social care deține un depozit în bancă mai mare de 3.000 de lei nu mai dreptul, conform legii, la venit minim garantat.

„În urma măsurii stabilite de Curtea de Conturi, Primăria Huși ne-a înaintat o dispoziție de recuperare a debitului de 3.408 lei de la femeie și, în consecință, am trecut la executarea silită, prin înființarea de poprire pe venitul minim garantat. Asta după ce femeia, care a mărturisit că acel depozit din bancă era, de fapt, economia făcută de mama ei de-a lungul vieții pentru a avea cu ce să fie înmormântată, și-a făcut refăcut dosarul de ajutor social și a fost reintrodusă în plată”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, directorul Agenției Județene pentru Prestații și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, Sorin Prepeliță.

După recuperarea unei mici părți din bani, AJPIS Vaslui a transmis către Finanțele Publice continuarea urmăririi debitului până la recuperarea acestuia integral, cu aplicarea de majorări și penalități de întârziere, dacă femeia nu va semna un angajament de plată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase