Fetiță dată spre adopție cu un acord de la un tată fals la Vaslui. În acte nu era trecut numele tatălui biologic

Fetiță dată spre adopție cu un acord de la un tată fals la Vaslui. În acte nu era trecut numele tatălui biologic
Sursa foto: vremeanoua.ro
Publicat: 08/06/2022, 16:04
Actualizat: 08/06/2022, 16:09

Caz revoltător la Vaslui! O fetiță de 8 ani a fost dată spre adopție cu un acord de la un tată fals. Fetița se afla în plasament la o familie din Huși și urma să fie adoptată de o familie din Alba Iulia, însă fără acordul tatălui biologic, acuză rudele. Mai mult decât atât, Protecția Copilului Vaslui era la curent cu faptul că în certificatul de naștere al fetiței nu era trecut numele tatălui adevărat, dar a ales să meargă înainte cu adopția.

Cristina, o femeie în jur de 40 de ani, din satul Bobești, a născut fetița în 2014. Femeia a conceput copilul cu concubinul ei. Fetița însă a fost trecută în certificat cu numele de familie al primului soț al mamei, întrucât aceștia nu divorțaseră, deși erau de mult timp despărțiți. Numai că pe fondul unei situații economice precare și a altor probleme familiale, Protecția Copilului Vaslui a luat fetița de lângă părinții săi și a dat-o în plasament în familia nașilor de botez ai fetei.

“Știți ce e dureros? Că fetița avea la noi totul! Aici era un copil fericit, pentru că își putea vedea și părinții naturali mereu. Protecția Copilului Vaslui a făcut adopția fără ca tatăl natural să își dea acordul, iar eu mă voi sfătui cu avocații să vedem aspectele penale ale acestei probleme”, spune Maricel Crețu, nașul de botez al fetitei, fost maistru în telecomunicații, în prezent pensionar, scrie vremaenoua.ro.

Se pare că fetița a fost dată spre adopție la Alba Iulia. Rudele micuței se declară dezamăgite și acuză faptul că, deși Protecția Copilului știa bine faptul că tatăl care trebuie să își dea acordul cu privire la copilă, nu este cel din certificatul de naștere, iar aspectul se află pe masa judecătorilor Judecătoriei Huși, au continuat demersurile.

“Am doar trei întrebări de adresat Protecției Copilului Vaslui: de ce nu a avut răbdare să se clarifice situația juridică a paternității copilei, ca tatăl ei natural, Nicu, precum și rudele lui să fie întrebate dacă vor să crească fetița; aș mai vrea să îi întreb de ce a fost atâta grabă, ca micuța să fie dusă din Huși, într-un loc străin, cu niște străini, departe de nașii ei, de mama, de tata, de toate rudele? Și a treia întrebare: de ce familia unde au dat-o nu vrea măcar să ne trimită o veste despre fetiță, o poză, ba ne-au dat și block, în așa fel încât să nu mai putem ști nimic de cea mică, de ce? Eu caut să discut cu avocații, să vedem ce aspecte penale sunt în acest caz. Să știi că cel din cerificat nu e tatăl unui minor, să știi că este un proces pe rol și există dovada că altul e tatăl natural, iar tu, ca instituție, să nu ai răbdare să se clarifice în instanță totul, care a fost interesul grabei? Nu ne vom lăsa”, a spus Maricel Crețu.

Avocați: Protecția Copilului Vaslui a respectat legea

Cunoscătorii cazului susțin că micuța a ajuns într-o familie bună din Alba Iulia, în care tatăl adoptiv ar lucra în Poliție, iar mama ar fi contabilă. Avocații spun că Protecția Copilului Vaslui nu ar fi procedat ilegal întrucât așa este legea din România.

“Protecția Copilului Vaslui a lucrat cu documentele valabile în momentul de față și cu procedurile în vigoare. Mama trebuie să lupte pentru a stabili paternitatea și apoi să lupte împreună pentru a readuce în familie tatălui biologic fetița. Nu e greu, pentru că sunt destule elemente care dau posibilitatea unei acțiuni în instanță. Din cunoștințele mele, o mătusă a copilei, sora tatălui natural, ar fi vrut foarte mult să o adopte, numai că i s-ar fi spus că nu își poate dovedi gradul de rudenie. De aceea e nevoie ca mama și tatăl natural trebuie să lupte pentru stabilirea paternității, pentru a avea un punct de plecare în demersul lor. Până atunci, eu cred că Protecția Copilului a respectat legea. Așa prefer să cred”, au spus avocații care cunosc îndeaproape speța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun