Fetița de 7 ani, bătută și lăsată în curte de mama sa, a ajuns la un asistent maternal VIDEO

Fetița de 7 ani, bătută și lăsată în curte de mama sa, a ajuns la un asistent maternal VIDEO
Publicat: 15/01/2020, 15:44

Specialiștii Direcției pentru Protecția Copilului Galați s-au deplasat în satul din care este copilul pentru a face o anchetă socială și pentru a găsi o rudă dispusă să preia fata maltratată. Deoarece nu au găsit o rudă care să corespundă cerințelor, reprezentanții Direcției au încredințat fata unui asistent maternal. În prezent, copilul este în siguranță, precizează specialiștii.

„Copilul este la un asistent maternal profesionist. Noi am evaluat situația și nu am găsit în interiorul familiei o persoană care să îndeplinească rapid condițiile impuse de lege. Din fericire, copilul este bine. În paralel cu dosarul de rele tratamente aplicate minorului, noi o să instrumentăm dosarul pentru decăderea din drepturile părintești”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGASPC) Galați, Tania Calcan.

Ancheta de la Galați a demarat după ce pe Facebook au apărut imagini cu un copil de 7 ani, maltratat chiar de mama sa. Filmarea a fost realizată de un vecin al fetei care s-a implicat pentru salvarea copilului, luându-l acasă și anunțând autoritățile.

Incidentul s-a produs vineri în comuna gălățeană Gohor. Potrivit imaginilor realizate de bărbat, copilul este bătut de mama sa, aflată în stare de ebrietate. Mai mult chiar, fata este pedepsită să stea în curte îmbrăcată sumar, deși afară este frig pătrunzător. Copilul este îngrozit și refuză să se întoarcă la mama lui, iar vecinul îl ia acasă pentru a-i oferi îngrijire și pentru a aștepta sosirea Poliției. Imaginile au fost postate pe Facebook.

„Ți se pare normal ce se întâmplă la tine? Cum, frate, să bați o copilă așa mică? Stau afară și aud cum o bați. Nu poți să bați o copilă de câțiva ani în halul ăsta. Și eu am copil (…) Ești beată țeapănă. Ți se pare normal? Îți bați copila ta, eu aud de acasă cum o bați. Ți se pare ceva normal?”, spune cel care filmează, adresându-se celor doi părinți aflați în stare de ebrietate.

Polițiștii au anunțat că în acest caz se efectuează cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase