Fiica principesei Ileana A MURIT. Arhiducesa Elisabeth Sandhofer avea 76 de ani

Redactor:
Adina Chirvasa
Fiica principesei Ileana A MURIT. Arhiducesa Elisabeth Sandhofer avea 76 de ani
Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, fiica cea mică a principesei Ileana a murit la 76 de ani la Viena. Vezi cum a devenit coproprietar al Castelului Bran

Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, fiica cea mică a principesei Ileana a murit, după o lungă și grea suferință. Potrivit Bogdanei Balmuș, purtător de cuvânt al Castelului Bran, Arhiducesa Elisabeth Sandhofer a murit în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, în Austria.

„Castelul Bran anunță cu profundă tristețe despărțirea de Alteța Sa Imperială și Regală, Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, care a trecut la cele veșnice după o lungă și grea suferință. Prezență caldă, discretă și de un umor fin, a marcat definitiv revenirea la viață a Castelului Bran, ieșit din lunga sa noapte comunistă. Se va afla mereu în rugăciunile noastre, împreună cu bunica sa, Regina Maria și cu mama sa, Principesa Ileana. Dumnezeu să o odihnească în pacea veșnică!”, au anunțat reprezentanții Castelului Bran.

Arhiducesa Elizabeth s-a născut în 1942 și a fost fiica cea mică (al șaselea copil) a principesei Ileana.

Castelul Bran a fost retrocedat în 18 mai 2006 arhiducelui Dominic de Habsburg, fratele arhiducesei Elisabeth Sandhofer, dar a rămas pentru încă trei ani în administrarea statului român, prin Ministerul Culturii. În mai 2009, Castelul Bran a trecut oficial în proprietatea lui Dominic de Habsburg. Atunci, obiectele de patrimoniu din castelul de la Bran au fost retrase de Ministerul Culturii, fiind depozitate la Vama Medievală. În Castelul Bran au fost aduse, în schimb, obiecte din colecția personală a lui Dominic de Habsburg.

 

Inchide