Filarmonica din Sibiu, prima din țară în care „publicul se întoarce în sală”, prin Zoom

Filarmonica din Sibiu, prima din țară în care „publicul se întoarce în sală”, prin Zoom
Filarmonica din Sibiu, prima din țară în care „publicul se întoarce în sală”, prin Zoom / Sursă Foto: Pixabay - Caracter ilustrativ
Publicat: 09/12/2020, 16:54
Actualizat: 06/04/2021, 15:18

Filarmonica din Sibiu este prima din țară în care se întoarce publicul. Instituția culturală va folosi o tehnologia Zoom, cu ajutorul căreia îi va aduce pe oameni în fața artiștilor.

Când tehnologia și arta sunt îmbinate

Cu ocazia concertului care va avea loc joi, Filarmonica de Stat din Sibiu marchează reîntoarcerea publicului în Sala Thalia. Totul se va întâmpla virtual, cu ajutorul tehnoligiei, instituţia fiind astfel prima filarmonică din ţară care apelează la tehnologie pentru a readuce publicul în faţa artiştilor.

Orchestra Filarmonicii Sibiu – condusă de la pupitrul dirijoral de Cristian Lupeş – continuă seria de concerte live din cadrul „Staţiunii Muzicale Brukenthal” prin intermediul unui eveniment la care „vedetele” repertoriale sunt Enescu şi Copland. Pentru că despărţirea de public este prea lungă şi pentru că nu dorim să încheiem acest an fără să avem publicul în sală, alături de artişti, am apelat la tehnologie pentru a avea spectatorii alături de noi. Astfel, cu ajutorul aplicaţiei „zoom” oricine poate fi prezent în sală, prin intermediul monitoarelor pe care le-am amplasat printre scaune”, spun reprezentanții Filarmonicii din Sibiu.

Concertul va fi transmis în direct din Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu şi va putea fi urmărit gratuit pe canalul de Youtube, pagina de facebook şi aplicaţia Filarmonica Sibiu, joi, de la ora 19.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase