Firea propune Big Brother pentru șoferi. Toate intersecțiile vor fi conectate, mașinile vor fi monitorizate

Redactor:
Radu Tutulan
Firea propune Big Brother pentru șoferi. Toate intersecțiile vor fi conectate, mașinile vor fi monitorizate
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat că dorește implementarea unei aplicații de urmărire a traficului pe baza identificării numerelor de înmatriculare a autovehiculelor care tranzitează Bucureștiul.

„În ceea ce privește controlul traficului, sistemul a fost prevăzut să funcționeze pentru 96 de intersecții. Ulterior, au fost conectate alte 81 de intersecții, ajungându-se la un total de 177 de intersecții conectate. În această perioadă suntem în curs de conectare a încă 36 de intersecții de pe diferite artere, astfel că anul acesta, în total, vom avea 213 intersecții înrolate în sistem, din cele 434 existente. Nu este suficient, ne dorim ca toate intersecțiile să fie conectate la acest sistem de management al traficului. Este un neajuns al orașului, nu vreau să pronunț cuvântul moștenire, și ne dorim ca în acest an toate intersecțiile să fie cuprinse în acest sistem inteligent de management al traficului”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul susține că în perioada următoare se vor face investiții și în sistemul de management al traficului prin care toate intersecțiile importante din Capitală să fie conectate la centrul de monitorizare și fluidizare a circulației rutiere. Mai mult, ar putea fi implementat un sistem de monitorizare a autovehiculelor prin identificarea numerelor de înmatriculare.

„În ceea ce privește monitorizarea video a traficului, sunt instalate 257 de camere video, urmând a fi instalate încă 50 de camere prin proiectele în derulare. Acest sistem folosește tehnologie de acum 9 ani și necesită înlocuire totală. Este un sistem care nu se mai folosește nicăieri în lume, cel puțin nu în capitalele civilizate. De asemenea, vom avea și un update, schimbare a aplicației de gestiune a traficului, care este învechită, a soluției existente de supraveghere video și a infrastructurii hardware. Introducerea unei aplicații de urmărire a traficului pe baza indentificării a numerelor de înmatriculare a autovehiculelor care tranzitează Capitala”, a precizat edilul.

Inchide