Fiul lui Andrei Pleșu, SUSPECT într-un dosar de trafic de droguri, AUDIAT la DIICOT

Fiul lui Andrei Pleșu, SUSPECT într-un dosar de trafic de droguri, AUDIAT la DIICOT
Publicat: 05/04/2019, 16:19

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că, vineri, polițiștii antidrog din Iași și București au efectuat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc, în cadrul căreia au fost realizate opt percheziții domiciliare, pe raza județului Iași și a municipiului București.

Până la această oră, polițiștii au identificat opt suspecți.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate 500 de grame de extracte din cannabis, alte ustensile folosite la cultivare, cântare electronice, grindere pentru mărunțit cannabisul, pastille ecstasy și ciuperci halucinogene.

Portivit surselor citate, fiul lui Andrei Pleșu, Mihai, este vizat în dosar, fiind unul dintre cei opt suspecți.

Fiul lui Andrei Pleșu, audiat la DIICOT

Fiul lui Andrei Pleșu, Mihai Pleșu, suspect într-un dosar de trafic de droguri, este audiat, la ora transmiterii știrii, la sediul DIICOT Iași, au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Mihai Pleșu, fiul scriitorului Andrei Pleșu, este audiat, la ora transmiterii știrii, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași, în dosarul de trafic de droguri în care a fost ridicat de polițiști ca suspect.

„La data de 05.04.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat, un număr de 8 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București, Iași și a comunei Probota, județul Iași, într-o cauză în care se efectuează cercetări față de mai mulți suspecți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată și trafic de droguri de mare risc în formă continuată. La data de 17.09.2018, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane care domiciliază pe raza județului Iași comercializează droguri de risc – cannabis (skunk) și droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori de pe pe raza municipiului Iași”, arată procurorii DIICOT, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Procurorii arată faptul că o suspectă în cauză comercializează cannabis cu suma 60-70 lei/gram, iar în perioada când în municipiul Iași se organizează, în incinta unor diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, ea se aprovizionează și cu cantități de comprimate ecstasy (MDMA) pentru a le vinde.

Potrivit cercetărilor, unul dintre suspecții care domiciliază pe raza județului Iași a mers periodic în Capitală, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect, cu diferite cantități de droguri pe care mai apoi le-a transportat în Iași, pentru a le vinde.

„S-a reținut faptul că suspectul care locuiește pe raza municipiului București a reprezentat principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din județul Iași, acesta întreprinzând totodată demersuri pentru înființarea unei culturi de ilicite de cannabis de tip in-door sprijinit fiind în aceste activități și de către concubina sa care cunoaștea toate detaliile legate de activitățile infracționale derulate, sprijinindu-l și implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacții, suport financiar, comunicarea anumitor aspecte persoanelor din legătura infracțională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri”, potrivit sursei citate.

Procurorii spun că sursa de aprovizionare cu droguri a suspectului din București este o persoană de cetățenie britanică, care a fost ajutată de către concubina sa, o româncă.

În urma perchezițiilor, au fost identificate locații prevăzute cu dispozitive de cultivare și întreținere a plantațiilor ( lampi speciale, cort, ventilatoare, ghivece etc) precum și diferite cantități de cocaină, cannabis, ecstasy,rezină cannabis (hașiș), ciuperci halucinogente, cântare electronice de precizie, grindere pentru mărunțit substanța vegetală.

Foto: Facebook/ Mihai Alexandru Plesu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Sume astronomice la MasterChef. Cât primesc Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Nicolae Iorga, istoricul savant care s-a lăsat angrenat în manevrele lui Carol al II-lea