Fiul președintelui CJ Cluj a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare

Redactor:
Corespondenti
Fiul președintelui CJ Cluj a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare
Alexandru Uioreanu, fiul președintelui Consiliului Județean (CJ) Cluj, a fost condamnat, vineri, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, sentința putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunțare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alexandru Uioreanu, fiul președintelui Consiliului Județean (CJ) Cluj, a fost condamnat, vineri, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, sentința putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunțare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Cluj, judecătorul Claudia Ilieș, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Alexandru Uioreanu a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, iar sentința poate fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunțare.

„Curtea de Apel Cluj a admis, vineri, recursul lui Alexandru Uioreanu împotriva sentinței Tribunalului Cluj, a dispus condamnarea la un an și șase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de trei ani. Condamnarea a fost dată pentru trafic de droguri. Alexandru Uioreanu a fost, de asemenea, amendat cu 2.500 de lei pentru deținere de droguri. Instanța a dispus, totodată, revocarea măsurii arestării și a dispus punerea în libertate de îndată a lui Alexandru Uioreanu”, a spus Ilieș.

Conform sursei citate, cererea de eliberare pe cauțiune a rămas fără obiect, astfel că s-a dispus restituirea cauțiunii.

Sentința de vineri poate fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunțare.

La termenul de vineri, procurorii DIICOT au cerut majorarea pedepsei, pentru faptul că Alexandru Uioreanu ar fi vândut droguri tinerilor. Avocații tânărului au cerut, însă, ca pedeapsa să fie diminuată.

La Curtea de Apel Cluj a fost prezent, vineri, Alexandru Uioreanu, tatăl său, Horea Uioreanu, dar și PS Vasile Someșeanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Horea Uioreanu a declarat că dorește să se implice și să îi ofere copilului educația pe care o merită și că își dorește ca fiul lui să își reia cursurile la școală.

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie 2012, fiind acuzat de trafic de droguri, și a fost reținut de către procurorii DIICOT – Structura Teritorială Cluj.

Fiul lui Horea Uioreanu a fost suspectat că ar fi vândut hașiș în unități de învățământ. Ulterior, el a fost arestat preventiv, alături de alte două persoane cercetate în același dosar, de Tribunalul Cluj, care arăta în motivarea sentinței că „Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc și, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane”.

În 3 ianuarie, Tribunalul Cluj a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele acestuia, însă în 11 ianuarie a admis cererea de eliberare pe cauțiune a lui Alexandru Uioreanu, cauțiunea fiind stabilită la 10.000 de lei. Decizia a fost contestată de procurori, iar Curtea de Apel Cluj a admis recursul, astfel că Uioreanu nu a fost atunci eliberat. La sfârșitul lunii ianuarie, Alexandru Uioreanu a fost eliberat din arest.

În 23 ianuarie, Alexandru Uioreanu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, iar în 27 martie a fost condamnat de Tribunalul Cluj la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri. Sentința a fost atacată cu apel atât de Uioreanu, cât și de procurorii DIICOT Cluj.

În 12 iulie, Curtea de Apel Cluj a dispus înlocuirea măsurii interdicției de a părăsi țara dată în cazul lui Alexandru Uioreanu cu cea a arestării preventive. Decizia Curții de Apel Cluj a fost contestată de Alexandru Uioreanu la instanța supremă, astfel că măsura arestării preventive nu a fost pusă atunci în executare.

În 25 iulie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins ca nefondat recursul lui Alexandru Uioreanu și au dispus înlocuirea măsurii interdicției de a părăsi țara cu cea a arestării preventive, astfel că Uioreanu a fost arestat din nou.

Vinerea trecută, Curtea de Apel Cluj – unde avusese loc primul termen în apelul înaintat de procurorii DIICOT, dar și de Alexandru Uioreanu, la decizia Tribunalului Cluj, care l-a condamnat pe fiul președintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri – a stabilit la 30.000 de lei valoarea cauțiunii pentru eliberarea acestuia.

Inchide