Fiul președintelui CJ Cluj Horia Uioreanu, acuzat de trafic de droguri, rămâne în arest

Fiul președintelui CJ Cluj Horia Uioreanu, acuzat de trafic de droguri, rămâne în arest
Publicat: 28/12/2012, 15:55
Actualizat: 26/03/2019, 15:12

Alexandru Uioreanu, fiul președintelui Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu, acuzat de trafic de droguri, rămâne închis, după ce Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, recusul acestuia împotriva măsurii arestării preventive, transmite corespondentul MEDIAFAX

Curtea de Apel Cluj a judecat, vineri, recursul înaintat de Alexandru Uioreanu, fiul președintelui Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu, și de alte două persoane cercetate în acest dosar împotriva unei decizii a Tribunalului Cluj, instanță care a dispus arestarea celor trei.

Avocatul Tiberiu Ban, apărătorul lui Uioreanu, a cerut ca acesta să fie eliberat pentru că nu reprezintă pericol public.

„Am considerat că sunt suficiente argumente ca în faza de urmărire inculpatul minor să fie cercetat în stare de libertate. Potrivit prevederilor legale, starea de arest este una de excepție, iar în cazul unui minor această măsură într-adevăr are un caracter excepțional, pentru că ea trebuie să fie justificată și de alte considerente decât cele care operează în cazul infractorilor majori. Am depus concluzii scrise și câteva caracterizări din care rezultă că anterior a avut o bună comportare și am justificat cererea noastră de desființare a încheierii atacate pe motivul că a colaborat cu organele de anchetă, a avut o atitudine sinceră și că nu există riscul de a perturba o corectă derulare a procesului penal”, a declarat avocatul Tiberiu Ban.

Judecătorii Curții de Apel Cluj au respins recursul, astfel că Alexandru Uioreanu, Nagy Ferenc și Nagy Gyongyver vor fi cercetați în continuare în stare de arest.

În motivarea sentinței Tribunalului Cluj, instanță care a dispus arestarea celor trei, se arată că „inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc și, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane”.

Conform sursei citate, drogurile erau aduse de frații Nagy din Ungaria.

„De asemenea, din declarația inculpatului Alexandru Uioreanu a rezultat faptul că Nagy Ferenc era persoana care îl aproviziona frecvent cu droguri de risc – canabis, chiar de două ori pe săptămână, iar despre cantitatea furnizată acestuia în acest interval – martie – decembrie 2012, inculpatul Uioreanu a arătat că ar fi vorba despre aproximativ 130 de grame canabis, atât pentru consum propriu – 30 de grame, cât și pentru distribuire ulterioară – 100 de grame, prețul pe un gram variind între 50 și 70 de lei/gram”, se mai arată în încheierea Tribunalului Cluj.

Frații Nagy nu au fost cooperanți în timpul audierilor și nu recunosc faptele.

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie, fiind acuzat de trafic de droguri, și a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Teritorială Cluj, potrivit unor surse judiciare.

Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, declara pentru MEDIAFAX că nu știe nimic despre acest caz, pentru că este fiul său din prima căsătorie, are 16 ani și locuiește împreună cu mama lui.

Alexandru Ioreanu a fost arestat, în 20 decembrie, pentru 19 zile, de judecătorii Tribunalului Cluj. În acest dosar au mai fost arestate două persoane, pentru 29 de zile.

Directorul Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stoia” din Cluj-Napoca, Marius Loga, declara că Alexandru Uioreanu a venit la această unitate de învățământ anul trecut, în semestrul al doilea, și este elev în clasa a XI-a, la Artă dramatică.

„În ceea ce privește situația școlară, Alexandru Uioreanu nu a ridicat probleme deosebite, decât exact acelea care se repetă – absenteismul de la ore. Anul trecut școlar nu a avut atât de multe absențe încât să nu îi poată fi încheiată situația școlară, drept pentru care a fost declarat promovat la sfârșitul anului școlar trecut. Absențele, pe care le are și anul acesta, sunt în majoritate motivate medical. Din punctul nostru de vedere, am procedat conform regulamentului. Adeverințele medicale au fost avizate de medicul școlii și s-a trecut la motivarea absențelor. Cert este că numărul mare de absențe pe care l-a avut, raportat la numărul mic de ore pe săptămână, l-au pus în imposibilitatea de a avea situația școlară încheiată la sfârșitul semestrului întâi”, spunea Loga.

Întrebat cum a primit vestea că Alexandru Uioreanu a fost reținut pentru trafic de droguri, el afirma că nu existau suspiciuni ca acesta să fi comis o asemenea faptă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică