Flashmob cu „Oda bucuriei” și protest față de proiectul de la Roșia Montană, la Timișoara

Aproximativ 30 de muzicieni au cântat "Oda bucuriei", duminică după-amiază, în centrul Timișoarei, în cadrul unui flashmob care a precedat protestul față de proiectul de la Roșia Montană, la care participă circa o sută de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aproximativ 30 de muzicieni au cântat "Oda bucuriei", duminică după-amiază, în centrul Timișoarei, în cadrul unui flashmob care a precedat protestul față de proiectul de la Roșia Montană, la care participă circa o sută de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 30 de muzicieni au cântat „Oda bucuriei”, duminică după-amiază, în centrul Timișoarei, în cadrul unui flashmob care a precedat protestul față de proiectul de la Roșia Montană, la care participă circa o sută de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ o sută de persoane participă, duminică după-amiază, la Timișoara, la un protest față de proiectul minier de la Roșia Montană.

Manifestația a început în jurul orei 17.00, cu un flashmob desfășurat în Piața Unirii, în cadrul căruia circa 30 de muzicieni au cântat „Oda bucuriei”.

Imediat după acest moment, protestatarii s-au mutat în Piața Victoriei, în fața Operei Române din Timișoara, unde au scandat lozinci precum „Nu corporația face legislația” și „Uniți salvăm Roșia Montană”.

Ei au pancarte pe care scrie „Mandatul trece, cianura rămâne”, „Stop fascismului corporatist”.

Puțin înainte de ora 18.00, participanții s-au mutat înapoi în Piața Unirii, unde continuă protestul.

Protestul este autorizat de Primăria Timișoara, care a eliberat o autorizație valabilă până în 31 decembrie.

Și la Cluj-Napoca, peste o mie de persoane protestează față de proiectul minier de la Roșia Montană, manifestanții urmând să pornească într-un marș spre cartierul Mănăștur, cel mai mare din municipiu.

În urmă cu aproximativ zece zile, 33 de mineri de la Roșia Montană s-au blocat în subteran, cerând deplasarea în zonă a lui Crin Antonescu. Ei au ieșit la suprafață în urmă cu o săptămână, după ce premierul Victor Ponta le-a promis că le va aduce Comisia parlamentară.

Parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roșia Montană au decis, miercuri, să meargă peste o săptămână la fața locului, vizita urmând să dureze două zile.

Conform deciziei conducerii Parlamentului, până la 1 octombrie se vor depune amendamente la comisie din partea senatorilor și deputaților, iar până la 20 octombrie urmează să fie elaborat un raport asupra proiectului de lege propus de Guvern.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, la Roșia Montană, la ieșirea din galeria minieră Cătălina-Monulești, că cei care sunt împotriva proiectului trebuie să propună soluții pentru locuri de muncă, el adăugând: „Nu poți să fi numai așa, Gică Contra”.

Președintele Camerei a precizat că a coborât în galeria minieră pentru a da un mesaj de normalitate colegilor săi din Parlament, un mesaj prin care vrea să arate că „dacă vrei să iei o decizie, trebuie să te documentezi în prealabil și să asculți atât argumente pro cât și argumente contra”.

Sâmbătă seară, la București, mii de oameni au format un lanț în jurul Palatului Parlamentului, timp de aproape o oră, în semn de protest față de proiectul minier de la Roșia Montană.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei și în mai multe orașe din țară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roșia Montană. Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roșia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide