Florin Cîțu, PNL: Guvernul minte ! A informat CE despre planurile de suspendare a contribuției pentru Pilonul II de pensii

Florin Cîțu, PNL: Guvernul minte ! A informat CE despre planurile de suspendare a contribuției pentru Pilonul II de pensii
Publicat: 25/05/2018, 12:53
Actualizat: 25/03/2019, 21:29

„Guvernul, PSD, minstrul Finanțelor publice mint! În perioada 10-11 aprilie, au fost discuții cu reprezentanții CE despre faptul că România ignoră creșterea alarmantă a deficitului structural. În contextul acestor discuții, Guvernul României a informat CE de planurile sale de suspendare a contribuției pentru Pilonul II de pensii și că va face această contribuție „faculativă”. Dacă până și CE știe de ce face PSD acest circ? Ce ascunde? PSD are nevoie de timp ca să vină cu strategia de comunicare. Deja au planurile de suspendare a contribuției pentru Pilonul II, iar acum se gândesc cum să ni le bage pe gât și să facem cât mai puțin scandal. Nu trebuie lăsați! PSD-istii mint doar pentru a mai câștiga timp”, a scris Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Liberalul a atașat mesajului și un fragment dintr-un raport al Comisiei Europene, datat pe 23 mai 2018. În acesta, se arată că Guvernul are în vedere o inversare ulterioară a reformei sistemice a sistemului de pensii din 2008, care a introdus al doilea pilon de pensii.

„Guvernul are în vedere o inversare a reformei sistemului de pensii din 2008, care a introdus Pilonul 2 de pensii. Autoritățile au redus deja, ca parte a bugetului pentru anul 2018, ponderea contribuțiilor sociale transferate în cel de-al doilea pilon de pensii. Potrivit declarațiilor publice, guvernul intenționează să facă transferurile către Pilonul 2 opționale și să ia o decizie până la sfârșitul lunii iunie 2018, după consultarea cu părțile interesate. Aceste transferuri se ridică la aproximativ 7 miliarde RON anual (aproximativ 1,5 EUR miliard; 0,8% din PIB). O astfel de măsură ar reduce deficitul fiscal pe termen scurt. În orice caz, câștigul fiscal s-ar risipi pe termen lung, deoarece contribuțiile sociale deviate de la Pilonul 2 ar fi însoțite de o obligație de a plăti pensii pentru limită de vârstă în viitor. În plus, o astfel de inversare ar putea avea implicații negative asupra viabilității pensiilor și pentru dezvoltarea piețelor de capital. Transformarea celui de-al doilea pilon de pensii în unul opțional ar lipsi România de posibilitatea invocării clauzei privind reforma sistemului de pensii în cadrul PSC”, se arată în fragmentul atașat de liberal.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a susținut, într-un interviu pentru agenția Reuters, că Guvernul României va menține politica de reducere a taxelor și de creștere a salariului minim și a pensiilor până în anul 2020, în încercarea de a îmbunătăți standardul de viață. De asemenea, Guvernul ar putea decide să facă opțională contribuirea la sistemul privat de pensii, a declarat liderul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!