Florin Piersic răspunde criticilor: Bucurați-vă că mai pot să vă vorbesc și să vă povestesc despre mine

Redactor:
Ilinca Nazarie
Florin Piersic răspunde criticilor: Bucurați-vă că mai pot să vă vorbesc și să vă povestesc despre mine
Florin Piersic a declarat, miercuri, la Iași, unde este invitat special al Festivalului Serile Filmului Românesc, că nu îi plac cei care se plâng de faptul că vorbește mult. „Instrumentul actorului e cuvântul, bucurați-vă că mai pot să vă vorbesc, să vă povestesc despre mine", a spus actorul.

Actorul Florin Piersic este invitatul special al celei de-a zecea ediții a Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR). El va primi miercuri seara titlul de cetațean de onoare al Iașului, dar și premiul Institutului Cultural Român, acordat de cinci ani invitatului special al SFR.

Ediția din acest an a festivalului îi este dedicată lui Florin Piersic. Șase dintre filmele în care apare actorul vor fi proiectate în aceste zile la Iași.

„Sincer să vă spun, aici am aflat, chiar acum 24 de ore, că acest festival de film e dedicat unui actor pe care îl plac așa, cât de cât, dar nu în totalitate, ca alții care mi-au spus: știți, îl iubim pe Florin Piersic. Ce să le spun? Aveți gusturi bune, dar nu sunt chiar de acord cu dumneavoastră. (…) Nu-mi place că de fiecare dată când vrea să spună ceva, cel care îl intervievează sau cel care îl provoacă spune . Mie mi se pare o poveste tristă chestia asta. Cum adică? În loc să vă bucurați și să știți că instrumentul actorului e cuvântul, bucurați-vă că mai pot să vă vorbesc, să vă povestesc despre mine, despre colegii mei”, le-a spus jurnaliștilor Florin Piersic.

Actorul a povestit că a locuit în trecut în Iași și că are mulți prieteni în capitala Moldovei.

„Am mulți prieteni în Iași. Gândiți-vă ce senzație am la vârsta asta eu, care până la vârsta de 5 ani am locuit pe strada Rece, la numărul 10, vis-a-vis de Bolta Rece”, a mai spus Florin Piersic.

Filmul „Parașutiștii” va fi proiectat miercuri seară în Piața Unirii din Iași, în deschiderea festivalului. Tot atunci, Florin Piersic va primi și titlul de cetațean de onoare al orașului.

Festivalul Serile Filmului Românesc a ajuns la cea de-a zecea ediție. Timp de cinci zile, în Iași vor fi 30 de proiecții, în opt locuri diferite.

„Am pornit o inițiativă studențească, nu știam ce vom face acum 9 ani. Iată că am făcut bine pentru filmul românesc, l-am promovat și l-am adus la adevărata lui valoare, în fața publicului spectator din Iași. Au fost sute de invitați, aproximativ 40 de mii de spectatori până în acest moment, atât a reușit festivalul nostru să adune, e cifră mare, vă spun eu. Am crescut cu 35% consumul de film românesc aici, în Iași, după ce s-a născut acest festival, am creat un brand unic în țară și asta au spus-o invitații noștri”, a declarat directorul Festivalului Serile Filmului Românesc, Andrei Giurgia.

La ediția de anul acesta a SFR vor fi proiectate în premieră filmele Epava, Sunset, Faci sau Taci, Guvernul copiilor 3D, Maria – Inima României, Popeasca și Cap și Pajură. Festivalul are șapte secțiuni: Retrospectiva Florin Piersic, Cele mai bune filme ale anului 2018/2019, Centenar, Premieră, Documentar, Filme cu cei mai mulți spectactori și Scurtmetraj.

Inchide