Fostul consilier al Alinei Bica nu mai susține denunțul făcut împotriva acesteia. Fosta șefă DIICOT a izbucnit în plâns

Fostul consilier al Alinei Bica nu mai susține denunțul făcut împotriva acesteia. Fosta șefă DIICOT a izbucnit în plâns
Publicat: 15/06/2016, 13:08
Actualizat: 15/06/2016, 16:48

Luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc un nou termen în procesul în care Alina Bica, Horia Simu și fostul șef ANAF, Șerban Pop, sunt judecați pentru fapte de luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu.

La ședința de judecată a fost citat pentru audieri fostul consilier al Alinei Bica, Ionuț Mihăilescu, cel care are calitatea de denunțător în dosar.

În fața judecătorilor, Mihăilescu s-a opus să depună jurământul și a precizat că nu își mai susține declarația dată la DNA, în faza de urmărire penală. Bărbatul a motivat că este inculpat alături de Bica într-unul dintre dosarele ANRP, că a făcut acord de recunoaștere a vinovăției în acel caz și că orice ar spune despre fosta șefă a DIICOT ar putea fi folosit împotriva lui în respectiva cauză. După această mențiune, Ionuț Mihăilescu a părăsit imediat sala de judecată.

Procurorul DNA prezent la proces a cerut judecătorilor ca în cazul lui Ionuț Mihăilescu să se „consemneze două infracțiuni- mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului „, solicitând totodată ca încheiera de ședința să fie trimisă la DNA pentru continuarea cercetărilor.

Prezentă în sală, Alina Bica a început să plângă când a luat cuvântul în fața judecătorilor.

„Ascultându-l pe Mihăilescu că a încercat să facă orice să stopeze celălalt dosar (n.r dosar ANRP)…am făcut 52 de zile de arest, pe baza acestui denunț. Vine acum cu tupeu să spună asta?! Cum e posibil ca nimeni să nu reacționeze. Și-a bătut joc de viața mea”, a spus Alina Bica în sala de judecată.

Ionuț Mihăilescu este principalul denunțător în dosarul în care Alina Bica și Șerban Pop sunt acuzați de DNA că au primit mită de la omul de afaceri Horia Simu. Conform procurorilor anticorupție, fostul șef al ANAF Șerban Pop ar fi primit suma de 230.000 de euro de la Horia Simu, pentru a-i da altor persoane în vederea soluționării favorabile omului de afaceri a unui dosar DIICOT, sumă din care Alina Bica ar fi primit 17.500 de euro.

Potrivit declarației date de Ionuț Mihăilescu la DNA, Bica i-ar fi solicitat să îl contacteze pe fostul șef al ANAF Șerban Pop, care „îi dăduse în prealabil acesteia un mesaj telefonic de salut în legătură cu dosarul numitului Simu Horia”.

„Conform probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale este cert că primirea sumei de 17.500 euro de către numita Bica Alina Mihaela a fost realizată la data de 8.11.2014, când Mihăilescu Ionuț Florentin s-a întâlnit cu Bica Alina Mihaela la locuința acesteia și i-a remis banii”, scriu procurorii anticorupție.

Potrivit acestora, din convorbirile telefonice interceptate reiese că în 8 noiembrie 2014 Alina Bica și Ionuț Mihăilescu au avut mai multe discuții telefonice pe tema banilor, iar acestea au fost urmate de deplasarea lui Mihăilescu la locuința ei, unde i-ar fi dat banii.

Ionuț Mihăilescu și Alina Bica sunt judecați împreuna în unul dintre dosarele privind suspiciuni de corupție la ANRP. În cauza respectivă, procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat și reprezentant al Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), ulterior procuror șef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului. Ionuț Mihăilescu este acuzat de două fapte de complicitate la luare de mită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase