Fostul deputat de Galați, Mihail Boldea, acuzat de SPĂLARE de bani și înșelăciune, condamnat la ȘAPTE ani de închisoare

Fostul deputat de Galați, Mihail Boldea, acuzat de SPĂLARE de bani și înșelăciune, condamnat la ȘAPTE ani de închisoare
Publicat: 31/07/2018, 13:40

„Instanța condamnă pe inculpatul Boldea Mihail, fără antecedente penale, la pedeapsa rezultantă de șapte ani de închisoare, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, favorizarea infractorului și spălare de bani (…). Dispune confiscarea de la inculpatul Boldea Mihail a 10.000 de euro, reprezentând suma primită de la inculpatul Lazăr Ștefan pentru activitatea infracțională desfășurată”, se arată în decizia de luni a judecătorilor Curții de Apel Iași.

Pentru alte acuzații, magistrații ieșeni au dispus achitarea, pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală sau au dispus încetarea procesului penal, deoarece a intervenit prescripția răspunderii penale.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanța superioară.

În același dosar, instanța a decis încetarea procesului penal pornit față de Lența F., deoarece aceasta a decedat, în timp ce Nicolae Andreș, Nicușor Axinte, Eduard Pohrib, Tudorel Vrânceanu, Bogdan Alexandru Boza și Arthemis Vrânceanu au fost achitați ori s-a dispus încetarea procesului, ca urmare a faptului că a intervenit prescripția specială a răspunderii penale.

Pe de altă parte, Costică Caranfil a fost condamnat pentru complicitate la tentativă la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, la pedeapsa de nouă ani și șase luni de închisoare, după contopirea cu alte sentințe, în timp ce avocatul Mihaela Cristina Bolboceanu a fost condamnată la pedeapsa de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru aderare la un grup infracțional organizat și complicitate la spălare de bani.

În plus, potrivit deciziei instanței, Petrică Tănase a primit o pedeapsă rezultantă de zece ani de detenție, pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, iar secretara deputatului, Elena Petrea, a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Mai mult, judecătorii ieșeni au admis unele acțiuni civile și i-au obligat pe Mihail Boldea, Petrică Tănase și Elena Petrea să achite despăgubiri în valoare totală de 210.000 de euro și 316.268 de lei, reprezentând daune materiale și morale, față de două părți civile.

În urmă cu peste patru ani, fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată, fiind acuzat că ar fi pus pe picioare un grup specializat în înșelăciuni imobiliare. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului descopereau imobile și terenuri aflate în proprietatea Consiliului Local sau a unor gălățeni, pe care și le-ar fi însușit în mod ilegal.

În boxa acuzaților au mai ajuns și alte persoane, printre care și avocatul Mihaela Cristina Bolboceanu sau Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Boldea.

„Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galați, identificau terenuri și imobile situate în zone centrale ale municipiului Galați, proprietatea Consiliului Local Galați sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpații au utilizat hotărâri judecătorești falsificate sau pronunțate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunțate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terțe persoane, cumpărători de bună credință, modalitate în care obțineau beneficii financiare substanțiale, au precizat procurorii DIICOT.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia