Fostul prefect de Galați a finanțat un club de fotbal cu 970.000 de lei din banii statului

Fostul prefect de Galați a finanțat un club de fotbal cu 970.000 de lei din banii statului
Publicat: 24/11/2014, 14:51

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Galați l-au trimis în judecată pe Bocăneală, în stare de arest preventiv, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și sustragere sau distrugere de înscrisuri.

În același dosar va fi judecat, în stare de libertate, Auraș Brașoveanu, președintele FCM Dunărea Galați la data faptelor, în prezent ocupant al aceleiași funcții la Farul Constanța, care este acuzat de uz de fals și tentativă la înșelăciune.

Potrivit rechizitoriului, în martie 2012, Auraș Brașoveanu, în calitate de președinte al FCM Dunărea, a depus la dosarul privind susținerea financiară a clubului sportiv de către Primăria Municipiului Galați o copie color a unei adrese emise de Administrația Finanțelor Publice a județului Galați, pe care a contrafăcut-o prin radierea alineatelor în care erau menționate datoriile clubului sportiv către bugetul de stat. Aceasta, susțin anchetatorii, în scopul obținerii, în mod ilegal, a finanțării, întrucât exista o interdicție la acordarea finanțărilor de la bugetul de stat cluburilor sportive care figurează cu datorii la bugetul de stat.

DNA precizează că aceste fapte au făcut inițial obiectul unui dosar penal aflat în instrumentare la organele de cercetare penală din cadrul IPJ Galați – Serviciul de Investigare a Fraudelor. Deși știa acest lucru, prefectul Emanoil Bocăneanu a acordat avizul de legalitate Hotărârii Consiliului Local nr. 114/05.04.2012, prin care se aproba cererea de finanțare a FCM Dunărea Galați.

„La data de 20.06.2012, dosarul respectiv a fost cerut de inculpatul Bocăneanu Emanoil-Cătălin, prin intermediul unui funcționar al instituției pe care o conducea, de la I.P.J. Galați și, la aceeași dată, a semnat o adresă către Primăria Municipiului Galați, prin care această instituție era înștiințată de acordarea avizului de legalitate. Astfel, inculpatul Bocăneanu Emanoil-Cătălin a determinat vărsarea, în conturile FCM Dunărea Galați, a sumei totale de 970.000 lei în perioada august – noiembrie 2012. Pentru a șterge urmele faptelor, același inculpat a sustras din evidențele Instituției Prefectului Județului Galați adresa emisă de instituție către IPJ Galați – Serviciul de Investigare a Fraudelor și adresa de răspuns emisă de IPJ Galați către Instituția Prefectului Județului Galați, precum și procesul verbal având ca obiect predarea – primirea dosarului depus de FCM Dunărea Galați la Primăria municipiului Galați pentru aprobarea cererii de finanțare a clubului sportiv”, mai precizează procurorii anticorupție.

În acest dosar, Primăria Galați s-a constituit parte civilă cu suma de 970.000 lei, reprezentând finanțarea de la buget a activității sportive a FCM Dunărea Galați, plus penalitățile până la data plății efective.

În vederea recuperării prejudiciului de 970.000 lei, s-a dispus instituirea unui sechestru asigurător asupra unor bunuri (casă, teren, autoturism) ale lui Bocăneanu.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Galați.

Emanoil Bocăneanu a fost trimis în judecată, în februarie, într-un alt dosar, pentru fapte de corupție comise în calitate de prefect al județului Galați, respectiv nouă infracțiuni, printre care trafic de influență, șantaj, delapidare și abuz în serviciu.

În luna mai, același Bocăneanu a fost arestat după ce a încălcat condițiile eliberării condiționate, el plecând din Galați la Brăila, unde s-a întâlnit cu un bărbat pentru a discuta despre angajarea unui asasin pentru uciderea unuia din denunțătorii din primul său dosar său de corupție. El a fost eliberat în iunie și arestat din nou, în octombrie, în noul dosar.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Închisoare pe viață, 10 ani fără permis. Legea care i-a speriat pe șoferii români
Toni Iuruc se reinventează după divorțul de Halep. Ce mai face omul de afaceri
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Madonna a avut cei mai mulți participanți la un concert din istorie