• Publicat:
Știri

Fostul prefect de Galați, Emanoil Cătălin Bocăneanu, din nou în arest preventiv

Fostul prefect de Galați, Emanoil Cătălin Bocăneanu, din nou în arest preventiv
Fostul prefect de Galați, Emanoil Cătălin Bocăneanu, din nou în arest preventiv

Magistrații Curții de Apel Galați au decis, în 15 ianuarie, să mențină măsura arestării preventive în cazul fostului prefect al județului Galați Emanoil Cătălin Bocăneanu, care, printr-o decizie a Tribunalului Galați, dată pe 13 ianuarie, fusese trimis în arest la domiciliu, sentința Curții de Apel fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii DNA, care îl acuză pe Bocăneanu de fapte de corupție, au făcut contestație la măsura luată de Tribunal, în termenul legal de 48 de ore, iar magistrații Curții de Apel Galați au hotărât că fostul prefect trebuie să stea în arest preventiv.

„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați. Desființează în parte încheierea din 13.01.2015 a judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Galați, dată în dosarul nr. 6924/121/2014, și în rejudecare. În baza art. 348 în referire la art. 207 Cod pr. penală menține măsura arestării preventive a inculpatului Bocăneanu Emanoil Cătălin, constatând legalitatea și temeinicia acestei măsuri. Menține celelalte dispoziții ale încheierii contestate”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Galați, formulată la data de 15 ianuarie.

Hotărârea Curții de Apel Galați pentru menținerea măsurii arestării preventive a fostului prefect este definitivă și vine după ce magistrații Tribunalului Galați au decis, în 13 ianuarie, să-l trimită în arest la domiciliu.

Anul trecut, în luna octombrie, Emanoil Bocăneanu a fost arestat preventiv, după ce procurorii DNA l-au acuzat de abuz în serviciu și sustragere sau distrugere de înscrisuri, el fiind cercetat pentru că a dat aviz de legalitate pentru o hotărâre a Consiliului Local prin care FCM Dunărea a primit o finanțare de 970.000 lei, deși clubul înregistra datorii la bugetul de stat și potrivit legii nu putea să primească banii respectivi.

În noiembrie 2014, fostul prefect de Galați a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, sub acuzațiile de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și sustragere sau distrugere de înscrisuri.

În februarie 2014, Emanoil Bocăneanu fusese trimis în judecată într-un alt dosar, tot pentru fapte de corupție comise în calitate de prefect al județului Galați, respectiv nouă infracțiuni, printre care trafic de influență, șantaj, delapidare și abuz în serviciu.

În luna mai a anului trecut, Bocăneanu a fost arestat după ce a încălcat condițiile eliberării condiționate, el plecând din Galați la Brăila, unde s-a întâlnit cu un bărbat pentru a discuta despre angajarea unui asasin pentru uciderea unuia din denunțătorii din primul său dosar său de corupție. El a fost eliberat în iunie și arestat din nou, în octombrie, în noul dosar.

Inchide