Fostul vicepreședinte al ASF George Tudor a fost reținut pentru o mită de 300.000 de euro. Procurorii cer aviz pentru reținerea soției sale, senatorul Anca Tudor

Fostul vicepreședinte al ASF George Tudor a fost reținut pentru o mită de 300.000 de euro. Procurorii cer aviz pentru reținerea soției sale, senatorul Anca Tudor
Publicat: 18/02/2016, 19:00

Procurorii DNA cer avizul Senatului pentru reținerea și arestarea senatorului Anca Tudor, soția fostului vicepreședinte ASF, acuzând-o de complicitate la luare de mită.

În perioada martie-mai 2013, Anca Tudor este acuzată de DNA că l-a ajutat pe soțul ei să primească suma de 200.000 de euro din totalul de 300.000, pentru ca acesta să favorizeze o firmă de asigurări care era controlată de ASF.

În acest dosar, s-a pus în mișcare și urmărirea penală a lui Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influență și „efectuarea în continuare” a urmăririi penale a senatorului PNL Anca Doina Tudor, pentru complicitate la trafic de influență.

„În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri”, se spune în comunicatul DNA.

Banii i-au fost dați lui Tudor în trei tranșe de câte 100.000 euro, „o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani”.

„De precizat este faptul că inițial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro”, spune DNA.

„În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, precizează DNA.

George Tudor Daniel urmează să fie dus la ÎCCJ cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.

Și Ovidiu Marian urmează să fie dus la ÎCCJ cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Daniel Tudor a demisionat în octombrie 2013 din funcția de vicepreședinte al ASF, invocând motive personale și incompatibilitatea între membrii Consiliului ASF și membrii Parlamentului României, după ce soția sa a fost aleasă parlamentar.

Fostul vicepreședinte ASF mai are un dosar penal încă din 2014, atunci când procurorii DNA au început urmărirea penală față de Daniel George Tudor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii au arătat că există indicii temeinice potrivit cărora: În perioada mai – iunie 2013, inculpații Carabulea Ilie, Mîrzac Marian, Mustățea Radu, împreună cu alte persoane, au constituit o asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Prin inițierea, respectiv, constituirea acestui grup infracțional, Carabulea Ilie și Mîrzac Marian au reușit, în mod fraudulos, în perioada mai – decembrie 2013, să tergiverseze și să influențeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) asupra activității societății de asigurări respective, astfel încât să nu reiasă deficiențe grave. Gruparea a fost sprijinită de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea și Tudor Daniel – George, funcționari cu atribuții de conducere și execuție în cadrul A.S.F. În perioada martie – aprilie 2013, Tudor Daniel – George, calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a ignorat concluziile unui raport de control întocmit de către funcționarii A.S.F care evidenția deficiențe grave la societatea de asigurări deținută și controlată indirect de Carabulea Ilie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc