FOTO | Un miner care a supravieţuit tragediei de la CE Oltenia povestește cu LACRIMI în ochi prin ce a trecut: ”Nu pot să dorm nopţile”

FOTO | Un miner care a supravieţuit tragediei de la CE Oltenia povestește cu LACRIMI în ochi prin ce a trecut: ”Nu pot să dorm nopţile
Sursa FOTO: Captură Antena 3
Publicat: 03/02/2023, 23:28
Actualizat: 03/02/2023, 23:30

Unul dintre minerii care au supraviețuit tragediei de la cariera Jilţ Sud din judeţul Gorj, a povestit la un post de televiziune clipele de groază prin care a trecut și care îl urmăresc și acum.

Numele lui este Valentin Chiroțoiu, are 50 de ani şi lucrează în Complexul Energetic Oltenia, de 30 de ani. În prezent, este şef al unei echipe de sudori. El îşi amintește cu groază, cum în ziua tragediei, unul dintre colegii săi a reuşit să îl scoată dintre fiarele în care era prins, dar şi c[ nu ];i poate scoate din minte cadavrele celor cu care a muncit o viaţă întreagă.

În momentul în care au căzut cu maşina care îi transporta, Valentin a auzit „murim toţi”, apoi, s-a trezit sub banda transportoare, prins până la mijloc.

„Nu puteam să îmi scot picioarele. Eram prins jos şi nu puteam, aveam cizmele în picioare şi nu puteam să le scot de acolo. Toată lumea era disperată”, a povestit minerul pentru Antena 3.

După tragedie, bărbatul a rămas afectat emoțional. Se trezește noaptea şi îşi aude colegii ţipând. „Îi am în imagini, după ce am trecut printr-atâtea nu pot să dorm nopțile, mă trezesc. Erau ca copiii mei, eram o familie. Eram o familie acolo mi-am petrecut toată viaţa mea cu ei”, a mărturisit Valentin.

Ajunşi la spital cu elicopterul au fost trimişi acasă pentru că „nu au nimic rupt”

Bărbatul a fost preluat de elicopterul SMURD şi, după ce ajuns la spitalul județean din Craiova, a început un alt coșmar, după cum spune el.

„Ne-a zis să plecăm că n-avem nimica rupt. Şi noi nu mai puteam de dureri. Aveam dureri îngrozitoare. Mă durea spatele, mă durea pieptul ziceam că turbez. Am plecat, că mai bine ne lăsa acolo decât să ne fi dus cu un elicopter să ne chinuie. Să pleci după patru ore desculț”, a spus Valentin.

Oficialii Spitalului Judeţean Craiova au venit cu explicaţii. „La prima prezentare în UPU pacientul a fost amănunțit investigat i s-au efectuat atât investigații de laborator cât şi de radiologice imagistică care nu au evidențiat leziuni post traumatice şi nu a fost internat în acea zi”, a declarat Cristina Geormaneanu, medic SMURD, purtător de cuvânt Spitalul de Urgentă Craiova.

Peste o săptămână Valentin trebuie să revină la lucru şi să treacă pe „drumul morţii”, cum îl numește el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase