FOTO-VIDEO | Vântul a făcut prăpăd în județul Neamț. Mai mulți copaci au căzut și o parte dintr-un acoperiș s-a prăbușit pe mașinile din parcare. Peste 500 de oameni au rămas fără curent

Publicat: 05/01/2022, 09:57
Actualizat: 05/01/2022, 12:23

Mai mulți copaci au căzut și o parte dintr-un acoperiș s-a prăbușit pe mașinile parcate lângă un bloc, după ce a intrat ce județul Neamț a intrat sub Cod galeb de vânt puternic. 

Pompierii nemțeni au intervenit în opt situații, în ultimele ore, după ce vremea a făcut ravagii în județ.

Astfel, ei au fost solicitați pentru îndepărtarea unor elemente de construcție instabile de pe acoperișul unui bloc de locuințe din strada Ulmilor în municipiul Piatra Neamţ. Elemente din acoperiș au căzut peste două mașini, iar alte elemente prezentau riscul de a cădea.

În alt caz, ei s-au deplasat pentru îndepărtare elementelor de construcție instabile de pe acoperișul unui bloc de locuințe din strada Mihai Eminescu (zona Plantavorel), tot în municipiul Piatra Neamţ. O parte din acoperiș a căzut în parcare peste mașini, iar o altă bucată stătea să cadă.

De asemenea, și pe strada Dimitrie Leonida din municipiul Piatra Neamț au căzut părți din acoperișul unui bloc în parcarea construcției.

Pompierii au fost sunați și pentru că doi copaci au căzut pe carosabil: unul pe strada Iulian Antonescu, din Piatra Neamț, și altul care bloca circulația pe DN 15 B, în comuna Vânători Neamţ.

„Delgaz Grid ne-a informat că la ora 06:00, 551 de consumatori din orașul Bicaz și localitățile Secu, Izvorul Alb, și Poiana nu sunt alimentați cu energie electrică”, a transmis ISU Neamț.

Meteorologii au emis un Cod galben de vânt puternic în județul Neamț, cu intensificări care pot ajunge și la 90km/h.

Avetizarea este valabilă până miercuri, laora 18.

„În Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în zona joasă a județelor Albă, Suceava și Neamț, vântul va avea intensificări cu viteze de 70…80 km/h și temporar de peste 90 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, se vor semnala local și în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Dobrogei”, potrivit meteorologilor.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase