„FRATELE TRĂDAT”. Traian Băsescu, despre fratele său, Mircea: „De dușmani te poți apăra, dar este extrem de greu să te aperi de propriul frate”

„FRATELE TRĂDAT. Traian Băsescu, despre fratele său, Mircea: „De dușmani te poți apăra, dar este extrem de greu să te aperi de propriul frate
Publicat: 19/06/2014, 11:27
Actualizat: 19/06/2014, 18:01

Într-un con de umbră după europarlamentare, Traian Băsescu este așteptat să dea o reacție la scandalul în care este implicat fratele său, Mircea. Nu ar fi pentru prima oară. În 2009, când numele acestuia din urmă a fost implicat într-un scandal privind transportul ilegal de armament, președintele a reacționat. „De dușmani te poti apăra, dar este extrem de greu să te aperi de propriul frate”, a spus, la vremea respectivă, Traian Băsescu, precizând că s-ar putea să nu mai intre în cursa pentru al doilea mandat la Cotroceni din acest motiv. „Dacă fratele meu se mai bagă într-o firmă din asta dubioasă s-ar putea să nu mai candidez”, a spus el.

Anterior acestui moment, printr-un comunicat al Administrației prezidențiale, șeful statului aprecia că scandalul aramentului ilegal vizează discreditarea instituțiilor statului.

„Președintele României, Traian Băsescu constată că, în ultimele zile, unii politicieni și persoane asociate acestora desfășoară o campanie de discreditare sistematică a unor instituții ale statului. Președintele Traian Băsescu îi asigură pe români că instituțiile statului au capacitatea de a gestiona problemele care țin de siguranța națională”, se arata în comunicat cu precizarea că „Președintele României va explica la momentul oportun ce se află în spatele manipulării politico-mediatice care vizează discreditarea statului”.

Cu toate acestea el i-a cerut fratelui său să iasă din acționariatul firmei implicată în scandalul cu armament.

„Nu cred că Bercea a avut vreun folos de pe urma botezului”

Traian Băsescu s-a văzut nevoit să reacționeze, în 2011, și când Bercea Mondial a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, în condițiile în care fratele său este nașul de botez al unei nepoate a interlopului.
„Puteți să-mi spuneți la ce persoană publică importantă vă referiți când puneți întrebarea? E persoană publică fratele meu? Este un om neimplicat politic. Nu este în politică. A botezat, dar asta nu i-a folosit lui Bercea Mondialu la nimic, după cum vedeți. Constatați că i-ar fi folosit la ceva? Chiar dumneavoastră spuneați că ar fi fost arestat 29 de zile. La ce credeți că i-a folosit? Legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este el și cine i-a botezat copiii. Nu cred că a avut vreun folos de pe urma botezului de anul. trecut. Sau eu, cel puțin, nu-l constat”, a răspuns Băsescu.

Băsescu a fost întrebat și despre implicarea fratelui său în scandalul de la vama Constanța. „Vă pot spune un singur lucru: nici el, nici eu nu am făcut vreodată casă bună sau prietenii cu oameni implicați în ilegalități. Suntem doi comandați de nave care am câștigat suficient fără să fie nevoie să fim în diverse combinații. Cred că fratele meu vă poate spune mai bine. Nu înțeleg de ce a devenit persoană publică”, a declarat Traian Băsescu.

Presa a relatat despre relația de prietenie a lui Mircea Băsescu cu șeful Vămii Kogălniceanu, Iulian Teșeleanu, fost șef al Vămii Agigea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică