Frații Mararu, condamnați împreună la 27 de ani de închisoare, pentru atentatul din cartierul Vitan. Un tânăr confundat cu un dușman al celor doi a fost împușcat cu un automat Kalașnikov

Frații Mararu, condamnați împreună la 27 de ani de închisoare, pentru atentatul din cartierul Vitan. Un tânăr confundat cu un dușman al celor doi a fost împușcat cu un automat Kalașnikov
Publicat: 21/04/2015, 16:19

Tribunalul București a decis condamnarea celor doi, dar și menținerea sechestrului pus de procurori pe aproape toată averea fraților Mararu, care include bijuterii, mașina de lux folosită de asasinul plătit de cei doi, terenuri, spații comerciale, dar și sume de bani.

Judecătorii au dispus, prin aceeași decizie, menținerea fraților Răzvan și Bogdan Mararu în stare de arestare preventiv.

Daunele morale și materiale urmează să îi fie acordate lui Răzvan Isăilă, tânărul ce a fost împușcat la comanda fraților Mararu și care a fost confundat cu Dumitru „Puiu” Mironescu.

Decizia de marți nu este definitivă, ea putând fi contestată de cei doi la Curtea de Apel București.

Frații Anton-Bogdan și Nicolae-Răzvan Mararu au fost trimiși în judecată de procurorii bucureșteni, pentru instigare la tentativă de omor calificat și instigare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în legătură cu atentatul din cartierul bucureștean Vitan.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București i-au trimis în judecată în 1 august 2013.

Anchetatorii arătau că frații Mararu, în perioada septembrie-noiembrie 2012, l-au determinat cu intenție pe inculpatul Vitalie Proca să comită atacul armat asupra părții vătămate Răzvan Isăilă, din 26 noiembrie 2012, din București, folosind două arme militare – pistolul-mitralieră, calibrul 5,45×39 mm, tip AK 74 și pistolul Makarov (9×18 mm).

Totodată, arătau procurorii, cei doi frați au susținut activitatea infracțională a asasinului plătit, prin asigurarea mijloacelor materiale și a informațiilor necesare săvârșirii infracțiunilor.

În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca, cetățean moldovean, l-a împușcat în cap și în piept, cu un automat Kalașnikov și un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale.

În urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitală, comandat de frații Mararu, Dumitru Mironescu a plănuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, în jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiță Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

Dumitru „Puiu” Mironescu a fost acuzat că a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, fiind trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de cinci persoane care au pus dispozitivul exploziv sub mașina lui Mararu. În prezent, dosarul se află pe rolul instanței supreme.

În 14 noiembrie 2010, fratele lui Bogdan și Răzvan Mararu, Gheorghiță, lider al lumii interlope nemțene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamț, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea șefului Poliției Române Petre Tobă și a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Într-un dosar disjuns din acest caz, cetățenii moldoveni Vitalie Proca și Ion Druță au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor.

Procurorii Parchetului Tribunalului București l-au trimis în judecată, în 30 ianuarie 2014, pe Vitalie Proca, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor calificat și deosebit de grav și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În același dosar este judecat și Ion Druță, pentru complicitate la tentativă de omor calificat și la nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Acesta este încarcerat în Republica Moldova și execută o pedeapsă de 20 de ani închisoare pentru participare la comiterea unui triplu asasinat, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului București.

Potrivit procurorilor, în toamna anului 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan și Răzvan Mararu, prin intermediul lui Ion Druță, zis „Vanea”, l-au angajat pe Vitalie Proca, cetățean moldovean, „asasin profesionist”, pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu.

Proca l-a confundat pe Dumitru Mironescu cu Răzvan Isăilă, pe care l-a urmărit în perioada 16-26 noiembrie 2012, în zona imobilului acestuia, din strada Ion Morțun, Sector 3, din cartierul Vitan.

„În seara de 26 noiembrie 2012, în jurul orelor 18.10, rulând cu viteză redusă cu autoturismul marca Audi A6 (pus la dispoziție de către inculpații instigatori), cu număr de înmatriculare CC 2756 PB, a executat mai multe focuri folosind o armă militară – un pistol-mitralieră calibrul 5,45×39 mm, tip AK74 – asupra părții vătămate I.M.N.R. – care tocmai parca autoturismul marca Mercedes clasa E în parcarea de reședință. În continuare, observând că aceasta nu a decedat, inculpatul Proca Vitalie a coborât din autoturism și, folosind pistolul Makarov, calibrul 9 mm, pe care îl avea asupra sa, s-a îndreptat către partea vătămată și a executat mai multe focuri de armă asupra sa prin geamul portierei dreapta și parbriz, cauzându-i multiple leziuni traumatice prin împușcare”, au scris procurorii Parchetului Tribunalului București în rechizitoriul trimis instanței.

Ion Druță este acuzat că, în perioada octombrie-decembrie 2012, la solicitarea fraților Mararu, a vorbit cu Vitalie Proca să îl omoare pe Dumitru Mironescu.

„În continuare, Druță Ion a intermediat contactul direct al instigatorilor Mararu Bogdan-Anton și Mararu Răzvan-Nicolae cu autorul Proca Vitalie, însoțindu-l pe acesta din urmă, în data de 15 noiembrie 2012, în Roznov, la un bar deținut de către inculpatul Mararu Răzvan-Nicolae, ocazie cu care primii doi l-au determinat pe Proca Vitalie să pună în aplicare planul de eliminare a rivalului lor, totodată punându-i la dispoziție mijloacele materiale și informațiile necesare comiterii asasinatului. După respectiva întâlnire, Druță Ion l-a însoțit pe Proca Vitalie la București, unde i-a asigurat acestuia un loc de cazare și i-a prezentat zona unde urma să acționeze și căile de acces”, au mai scris procurorii în documentul citat.

În 16 noiembrie 2012, Druță s-a întors în Republica Moldova, de unde a asigurat comunicarea între frații Mararu și Proca.

În 27 noiembrie 2012, Vitalie Proca a plecat din București spre Iași cu un microbuz de transport public, iar pe 2 decembrie 2012 a ieșit din România, prin vama Sculeni.

Proca a fost prins în 6 februarie 2013 la Moscova, în baza unui mandat emis în 18 ianuarie 2013 de Tribunalul București. Acesta era căutat și de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor asupra bancherului rus German Gorbunțov, pe care l-a împușcat, de șase ori, la Londra, cu o armă semiautomată.

Vitalie Proca a fost extrădat din Moscova în 18 noiembrie 2013, iar Tribunalul București a confirmat, în aceeași zi, mandatul de arestare preventivă.

Dosarul în care sunt acuzați Vitalie Proca și Ion Druță este judecat de magistrații Tribunalului București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”