Furtuni puternice ANULEAZĂ decolările de la Londra. Zeci de români BLOCAȚI pe aeroporturile britanice

Furtuni puternice ANULEAZĂ decolările de la Londra. Zeci de români BLOCAȚI pe aeroporturile britanice
Publicat: 29/07/2018, 07:52
Actualizat: 25/03/2019, 22:35

Zeci de români, printre care și 25 de copii plecați într-o vizită de studii în Cambridge, ar fi trebuit să revină acasă, dar compania Ryannair a anulat zborul.

„Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord urmărește îndeaproape evenimentele legate de anularea, la data de 27 iulie 2018, a zborurilor companiilor Ryanair și Wizz Air, pe rutele Londra-Budapesta, respectiv Londra-Arad. Misiunea diplomatică a efectuat, în regim de urgență, demersuri pe lângă cele două companii aeriene în vederea identificării unor soluții și pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile. De asemenea, reprezentanții Ambasadei României la Londra s-au asigurat că cetățenii români au primit apă și vouchere pentru mâncare„, se arată într-un comunicat de presă al MAE

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în urma demersurilor misiunii diplomatice, a rezultat faptul că pasagerii cursei Wizz Air aflați pe aeroportul Luton au fost relocați către alte zboruri cu destinația România.

„În ceea ce privește situația grupului de cetățeni români aflați pe aeroportul Stansted, precizăm faptul că acestora le-a fost asigurată cazarea de către Universitatea Cambridge, instituție în cadrul căreia grupul de cetățeni români a participat la un program educațional. Cetățenii români urmează să își continue călătoria către România, în cursul zilei de mâine (duminică – n.r.), cu un autocar pus la dispoziție de universitate. Doi diplomați români din cadrul ambasadei mențin permanent legătura atât cu companiile aeriene, cât și cu cetățenii români aflați pe cele două aeroporturi”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că Ambasada României la Londra păstrează legătura cu grupul de români rămas în capitala Marii Britanii.

„Ambasada României la Londra monitorizează cu prioritate situația și menține contactul atât cu reprezentanții companiei aeriene, cât și cu cetățenii români, acordând asistență consulară în limita competențelor legale, până la plecarea acestora către România”, mai precizează comunicatul MAE.

Un purtător de cuvânt al companiei Ryanair a declarat pentru SkyNews că în noaptea de 27 iulie compania a fost obligată să anuleze mai multe zboruri. Situația a fost provocată de furtunile puternice. Pasagerii afectați au fost notificați prin email sau SMS, a anunțat reprezentantrul comaniei Ryanair. Ca variantă, pasagerilor afectați li s-a oferit varianta returnării banilor pe bilete sau un loc într-un zbor ulterior, când vremea o va permite.

Foto: Glenn Sontag / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase