Furtunile au produs pagube în șapte județe. Un bărbat a murit lovit de fulger

Furtunile au produs pagube în șapte județe. Un bărbat a murit lovit de fulger
Publicat: 16/07/2012, 16:20
Actualizat: 04/07/2013, 23:04

Furtunile din ultimele 24 de ore au produs pagube în Bistrița-Năsăud, Prahova și cinci județe din Moldova, iar un tânăr din localitatea botoșăneană Riticeni a murit după ce a fost lovit de fulger, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În 39 de localități din județele Bacău, Bistrița-Năsăud, Iași, Neamț, Prahova și Suceava, vântul puternic a distrus parțial sau total acoperișurile a cinci locuințe și trei obiective socio-economice, iar bolovanii și copacii căzuți au blocat un tronson de cale ferată, trei drumuri naționale și trei județene, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de IGSU.

Pentru limitarea efectelor produse de ploile torențiale, descărcările electrice și intensificările vântului cu aspect de vijelie, au acționat 137 de angajați ai IGSU, cu 37 de autospeciale de intervenție și motofierăstraie, alături de 38 jandarmi și polițiști, 24 de membri ai serviciilor voluntare pentru situații de urgență și 70 de angajați ai Electrica și Secțiilor Drumuri Naționale, cu un total de 22 de mijloace de intervenție. Aceștia au intervenit pentru degajarea trunchiurilor de copaci căzute pe carosabil, acoperișuri și autoturisme, degajarea elementelor de construcție de la nivelul acoperișurilor, dislocate de vânt, precum și pentru remedierea problemelor legate de alimentarea cu energie electrică.

În județul Bacău, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au avut numeroase intervenții, constând în degajarea copacilor căzuți pe carosabil (șase intervenții în municipiile Bacău și Onești), degajarea elementelor de acoperiș de pe blocuri și de la sediul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, aflate în pericol de prăbușire (șase intervenții în municipiu Bacău), pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, de protecție civilă și înlăturare a oricăror situații de urgență ce ar fi putut apărea ca urmare a fisurării unei conducte de alimentare cu gaz din municipiul Bacău, în urma căderii unei crengi peste aceasta. De asemenea, au mai acționat pentru degajarea acoperișului Stației CF Valea Seacă din comuna Nicolae Bălcescu, luat de vânt și aruncat peste liniile de înaltă tensiune și calea ferată. Circulația pe tronsonul de cale ferată a fost reluată după circa trei ore. Potrivit IGSU, 21 de localități din județ sunt parțial sau total nealimentate cu energie electrică, pentru remedierea avariilor acționând echipe specializate aparținând Electrica

În Bistrița-Năsăud, pompierii militari, sprijiniți de membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, au intervenit pe DJ 173A, între localitățile Bistrița – Bîrgăului și Colibița, pentru îndepărtarea copacilor și a bolovanilor căzuți pe carosabil.

În județul Iași, vântul puternic a smuls copacii din rădăcini, blocând DN 24 în dreptul localității Poieni-Dobrovăț, a distrus parțial acoperișurile a două locuințe din comuna Bârnova, iar acoperișul unui bloc din municipiul Iași a fost decopertat în proporție de 50%.

Forțe de la ISU Neamț au acționat în orașul Târgu Neamț și în nouă comune, pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil. Probleme au fost și în municipiul Roman și în alte două comune, unde acoperișurile a trei locuințe, a unei școli și a unei societăți comerciale au fost avariate, iar 12 localități nu au energie electrică, potrivit IGSU.

În județul Prahova, pompierii militari au degajat copacii căzuți pe carosabil în Sinaia și Câmpina.

În județul Suceava, arborii doborâți de rafalele de vânt au blocat traficul rutier pe DN 17B, pe raza comunei Dorna Arini. De asemenea, între stațiile CF Coșna și Grădinița, din zona Vatra Dornei, între kilometrii 52 și 58, aproximativ 50 de copaci au căzut pe linia ferată, distrugând alimentarea cu energie electrică, ceea ce a condus la blocarea traficului feroviar.

Și în județul Botoșani, grindina a afectat culturile agricole și acoperișurile gospodăriilor din opt localități, iar un tânăr de 26 de ani din localitatea Riticeni a decedat după ce a fost lovit de fulger, se mai precizează în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?