Gabriel Oprea, prima declarație după căderea guvernului Ponta. Ce spune fostul minstru despre alianța cu PSD și despre guvernul Cioloș

Gabriel Oprea, prima declarație după căderea guvernului Ponta. Ce spune fostul minstru despre alianța cu PSD și despre guvernul Cioloș
Publicat: 15/01/2016, 11:49
Actualizat: 11/10/2016, 15:13

„În privința relației cu partidele parlamentare, UNPR își continuă alianța de centru-stânga încheiată până în anul 2020 cu Partidul Social Democrat și cu Liviu Dragnea, pe care îl respectăm și ne respectă ca partener. În ceea ce privește pregătirea campaniilor electorale din acest an, vreau să vă spun că UNPR-ul își păstrează obiectivul asumat. Mai precis, vrem ca, indiferent de modul în care vom candida, reprezentanții UNPR să obțină cel puțin 10% din numărul total de voturi. Poate părea un obiectiv ambițios, dar mizăm pe aleșii noștri locali și pe echipa puternică pe care am consolidat-o, mai ales în ultimul an”, a spus Gabriel Oprea.

O viitoare candidatură alături de PSD nu a fost încă stabilită definitiv, însă președintele UNPR a declarat că partidul este pregătit pentru ambele variante, întrucât cele două formațiuni au avut până acum un parteneriat corect și eficient, iar formațiunea sa a fost întotdeauna loială guvernării. Oprea a mai spus că va discuta acest subiect cu Liviu Dragnea și că, indiferent dacă vor candida singuri sau împreună cu social-democrații, UNPR-ul va avea candidați puternici în care președintele se arată încrezător că vor câștiga multe voturi.

„În ceea ce ne privește, suntem pregătiți pentru oricare din cele două variante. Dacă vom merge singuri vă asigur că vom avea candidați redutabili care își vor câștiga locul. Dacă vom merge împreună cu PSD, atunci imediat ce se stabilesc candidații, vă asigur că ne vom implica cu toată forța, cu toate resursele și cu toate organizațiile noastre din teritoriu pentru a avea împreună un număr cât mai mare de voturi. Nu este un secret pentru nimeni că partidul sau alianța care obține cel mai mare număr de voturi va da premierul. Îmi place să spun că noi nu avem adversari, avem competitori”, a adăugat fostul ministru de Interne.

Preșdintele UNPR a spus că în acest moment în interiorul partidului se remarcă, în privința alegerilor viitoare și a alianței cu PSD, două curente principale. Unii dintre colegii săi își doresc ca formațiunea să candideze individual, în vreme ce alții vor continuarea alianței înscrise la Tribunal până în 2020. Oricum ar fi, Oprea spune că echipele UNPR din teritoriu sunt foarte puternice și că acest lucru ar putea fi un avantaj și pentru social-democrați, întrucât este un lucru pe care aceștia îl cunosc foarte bine.

Despre actuala conducere, Gabriel Oprea a spus că partidul său îi susține atât pe președintele Klaus Iohannis, cât și pe premierul Dacian Cioloș, despre care declară că nu are o misiune deloc ușoară, pentru că trebuie să păstreze ritmul pe care l-a impus anterior guvernul Ponta.

„Cred că Dacian Cioloș cu echipa sa au o misiune nu tocmai ușoară, și anume să păstreze ritmul impus de guvernul anterior. Dacă îl va depăși, cu atât mai bine, însă vom fi foarte fermi și vom reacționa tranșant dacă vom constata că există riscul să se piardă lucrurile bune câștigate de români în ultimii ani. UNPR-ul îl susține în continuare pe președintele Klaus Iohannis și îl susține pe premierul Dacian Cioloș. Însă vreau să subliniez că această susținere nu este necondiționată. Cerem în schimb performanță guvernamentală, rezultate economice și politici pentru securitatea și prosperitatea românilor. UNPR va sancționa public și prin vot orice abatere, orice derapaj și orice eșec major al actualului executiv”, a conchis Gabriel Oprea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control