Gabriela Firea a depus plângere penală împotriva lui Nicușor Dan! Controversă pe achiziția Parcului Verdi, acuzele sunt grave!

Gabriela Firea a depus plângere penală împotriva lui Nicușor Dan! Controversă pe achiziția Parcului Verdi, acuzele sunt grave!
Publicat: 16/09/2020, 18:20
Actualizat: 16/09/2020, 18:21

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță că a depus plângere penală împotriva lui Nicușor Dan, unul dintre contracandidații ei la alegerile din 27 septembrie, pe care ăl acuză de afirmații false și calomnioase în legătură cu situația Parcului Verdi.

Într-o postare pe Facebook, Firea îi cere lui Nicuşor Dan să răspundă în faţa justiţiei pentru afirmaţiile false şi calomnioase pe care le-a făcut în legătură cu Parcul Verdi. „Aşa-zisele dezvăluiri bombă sunt doar minciuni şi vă dau doar un singur exemplu: consilierul despre care afirmă că ar fi avut beneficii personale în urma achiziţiei Parcului Verdi este în prezent subsecretar de stat la MDRAP, deci în Guvernul PNL! În plus, la momentul achiziţiei de către PMB a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta nu mai lucra Primăria Capitalei”, arată Firea.

Firea vrea 100.000 de euro de la Nicușor Dan

Prin plângerea formulată se solicită constatarea încălcării dreptului la imagine a primarului general și daune morale în cuantum de 100.000 euro. Gabriela Firea promite că suma „va fi destinată unor proiecte sociale”. Totodată, ea cere ca Nicușor Dan să fie obligat a-și prezenta scuze publice prin intermediul mijloacelor mass media – presa scrisă şi televiziune.

„Acest parc a fost achiziţionat la cererea bucureştenilor, au existat nenumărate proteste şi cereri adresate de locuitorii cartierului Floreasca, au dorit amenajarea Parcului Verdi ca zonă de agrement şi spaţii de joacă! Achiziţia s-a făcut în conformitate cu prevederile legii, în deplină transparenţă, cu respectarea principiului cheltuirii eficiente a banului public şi cu votul majoritar al consilierilor generali, inclusiv PNL şi USR! Hotărârile de Consiliu s-au dovedit temeinice şi legale, acest lucru fiind demonstrat şi de faptul că instanţa a respins acţiunea prefectului municipiului Bucureşti care atacase una dintre hotărâri”, a mai arătat Gabriela Firea.

Parcul Verdi, achiziționat cu 49,775 milioane euro!

Gabriela Firea susține că valoarea de achiziţie pentru cele şapte terenuri aferente Parcului Verdi a fost de la 49,775 de milioane de euro, „sub valoarea de 59 de milioane de euro, rezultată din raportul final de evaluare”, realizat pentru PMB.

„De asemenea, suma achitată de Municipalitate reprezintă doar 57% din valoarea estimată şi solicitată iniţial de proprietari, adică 87,475 milioane euro. Trebuie să fie clar pentru toată lumea că proprietari ai terenurilor din Parcul Verdi dăduseră în judecată Primăria Capitalei, în anul 2015, pentru lipsa de folosinţă a proprietăţilor, iar instanţa a decis că aceştia trebuie despăgubiţi, deci Primăria Capitalei trebuia să plătească!”, insistă Gabriela Firea.

Nicușor Dan acuză: Parcul Verdi, cumpărat la suprapreț!

Întreg scandalul a fost declanșat de Nicuşor Dan, care marți a declarat într-o conferinţă de presă că Parcul Verdi a fost achiziţionat la suprapreţ de PMB.

„În campania aceasta, am venit şi am vorbit de corupţia adevărată, de corupţia de sute de milioane de euro, am vorbit de Parcul Verdi – unde s-a plătit de 10 ori mai mult şi prejudiciul este de 45 de milioane de euro. Am vorbit de Parcul Verdi, unde un consilier personal al primarului PSD i-a dat socrului lui o jumătate de milion de euro din Parcul Verdi”, a spus Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului