Gabriela Firea a depus plângere penală împotriva lui Nicușor Dan! Controversă pe achiziția Parcului Verdi, acuzele sunt grave!

Redactor:
Marius Olaru
Gabriela Firea a depus plângere penală împotriva lui Nicușor Dan! Controversă pe achiziția Parcului Verdi, acuzele sunt grave!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță că a depus plângere penală împotriva lui Nicușor Dan, unul dintre contracandidații ei la alegerile din 27 septembrie, pe care ăl acuză de afirmații false și calomnioase în legătură cu situația Parcului Verdi.

Într-o postare pe Facebook, Firea îi cere lui Nicuşor Dan să răspundă în faţa justiţiei pentru afirmaţiile false şi calomnioase pe care le-a făcut în legătură cu Parcul Verdi. „Aşa-zisele dezvăluiri bombă sunt doar minciuni şi vă dau doar un singur exemplu: consilierul despre care afirmă că ar fi avut beneficii personale în urma achiziţiei Parcului Verdi este în prezent subsecretar de stat la MDRAP, deci în Guvernul PNL! În plus, la momentul achiziţiei de către PMB a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta nu mai lucra Primăria Capitalei”, arată Firea.

Firea vrea 100.000 de euro de la Nicușor Dan

Prin plângerea formulată se solicită constatarea încălcării dreptului la imagine a primarului general și daune morale în cuantum de 100.000 euro. Gabriela Firea promite că suma „va fi destinată unor proiecte sociale”. Totodată, ea cere ca Nicușor Dan să fie obligat a-și prezenta scuze publice prin intermediul mijloacelor mass media – presa scrisă şi televiziune.

„Acest parc a fost achiziţionat la cererea bucureştenilor, au existat nenumărate proteste şi cereri adresate de locuitorii cartierului Floreasca, au dorit amenajarea Parcului Verdi ca zonă de agrement şi spaţii de joacă! Achiziţia s-a făcut în conformitate cu prevederile legii, în deplină transparenţă, cu respectarea principiului cheltuirii eficiente a banului public şi cu votul majoritar al consilierilor generali, inclusiv PNL şi USR! Hotărârile de Consiliu s-au dovedit temeinice şi legale, acest lucru fiind demonstrat şi de faptul că instanţa a respins acţiunea prefectului municipiului Bucureşti care atacase una dintre hotărâri”, a mai arătat Gabriela Firea.

Parcul Verdi, achiziționat cu 49,775 milioane euro!

Gabriela Firea susține că valoarea de achiziţie pentru cele şapte terenuri aferente Parcului Verdi a fost de la 49,775 de milioane de euro, „sub valoarea de 59 de milioane de euro, rezultată din raportul final de evaluare”, realizat pentru PMB.

„De asemenea, suma achitată de Municipalitate reprezintă doar 57% din valoarea estimată şi solicitată iniţial de proprietari, adică 87,475 milioane euro. Trebuie să fie clar pentru toată lumea că proprietari ai terenurilor din Parcul Verdi dăduseră în judecată Primăria Capitalei, în anul 2015, pentru lipsa de folosinţă a proprietăţilor, iar instanţa a decis că aceştia trebuie despăgubiţi, deci Primăria Capitalei trebuia să plătească!”, insistă Gabriela Firea.

Nicușor Dan acuză: Parcul Verdi, cumpărat la suprapreț!

Întreg scandalul a fost declanșat de Nicuşor Dan, care marți a declarat într-o conferinţă de presă că Parcul Verdi a fost achiziţionat la suprapreţ de PMB.

„În campania aceasta, am venit şi am vorbit de corupţia adevărată, de corupţia de sute de milioane de euro, am vorbit de Parcul Verdi – unde s-a plătit de 10 ori mai mult şi prejudiciul este de 45 de milioane de euro. Am vorbit de Parcul Verdi, unde un consilier personal al primarului PSD i-a dat socrului lui o jumătate de milion de euro din Parcul Verdi”, a spus Nicușor Dan.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
DECLARAȚIA bombă schimbă tot ce știai. A spus ce s-a întâmplat de fapt cu trupurile...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Sondaj IRSOP: Gabriela Firea ar câștiga alegerile locale 2020. Diferența dintre ea și Nicușor Dan
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Live video FCSB – Liberec scor. Vezi live video, singurul site care transmite meciul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide