Gabriela Firea condamnă afirmațiile lui George Buhnici: ”E dreptul femeilor să decidă pentru viața și corpul lor!”

Gabriela Firea condamnă afirmațiile lui George Buhnici: ”E dreptul femeilor să decidă pentru viața și corpul lor!”
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 19/07/2022, 15:27
Gabriela Firea are un mesaj de susținere pentru femeile care s-au simțit jignite de afirmațiile scandaloase ale lui George Buhnici. ”E dreptul femeilor să decidă pentru viața și corpul lor!”, spune ea. Fostul prezentator tv și actual vlogger în domeniul tehnologiei se confruntă cu un val de reacții negative la adresa sa după ce a declarat că el ”nu vrea să vadă femei cu celulită și vergeturi” pe plajă.
Ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Gabriela Firea, condamnă declarațiile fostului om de televiziune și spune că este anormal ca femeile să fie judecate doar prin prisma corpului lor și arată că nu este acceptabil ca ”bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță”.
”Condamn cu fermitate declarațiile care aduc atingere drepturilor și integrității femeilor! Femeile sunt egale cu bărbații! Este de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe niște obiecte sau care îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță. Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiță, în condițiile în care din ce în ce mai mulți bărbați se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine.
Am citit cu îngrijorare toate comentariile din spațiul public apărute în urma declarațiilor unei persoane publice. Afirmațiile făcute la un post național de televiziune sunt extrem de jignitoare la adresa femeilor. Este impardonabil să aduci în discuție cuvinte care pot fi interpretate ușor că îndeamnă la pedofilie, misoginism și chiar instigă la violență împotriva femeilor. Toate acestea, când este vorba despre o persoană publică, urmărită de mulți fani, care are astfel puterea de a influența alți oameni”, a postat Firea pe Facebook.

Gabriela Firea: ”E dreptul femeilor să decidă pentru viața și corpul lor!”

”E dreptul femeilor să decidă pentru viața și corpul lor! Ca și în cazul bărbaților, sunt cele care trebuie să aibă grijă de sănătatea și aspectul lor, în funcție de decizia personală. Există, însă, și persoane care se confruntă cu probleme de sănătate, dar toată lumea are dreptul să se simtă bine în pielea lui. Extrem de gravă este declarația care duce spre pedofilie și care consideră foarte normal ca bărbații să se uite la copile minore. O astfel de exprimare poate fi un model pentru bărbații care ascultă o persoană publică! Anul trecut, 166 de fete care nu au împlinit vârsta majoratului au fost violate.
Femeile luptă pentru egalitate din totdeauna. Știm cu toții în ce societate trăim și cât de grea este încă lupta femeilor pentru a demonstra că sunt bune și în funcții publice, politice, să facă joburile ocupate tradițional de bărbați și tot așa. Un „influencer” nu poate ieși public să spună lucruri care afectează femeile și care îngreunează munca pentru apărarea drepturilor acestora.
Subliniez încă o dată: nu accept astfel de declarații care sunt, de altfel, imposibil de justificat! Sunt revoltată că un om cu experiență în media a putut face o asemenea greșeală, sper să fie o greșeală, ceea ce nu scuză deloc afirmațiile făcute”, își încheie Firea postarea de pe Facebook.

George Buhnici este criticat dur în spațiul public după comentariile jignitoare la adresa femeilor

Declarațiile controversate ale lui George Buhnici au devenit comentate și analizate de toată lumea, iar cei mai mulți au decis că ceea ce a declarat acesta nu poate fi încadrat decât în categoria „misoginism” și că o astfel de atitudine și idei emise în spațiul public nu pot face decât mai mult rău decât bine în rândul tuturor femeilor care simt că au anumite defecte fizice.

Ulterior primirii unui val de reacții negative, George Buhnici a încercat să-și spele păcatele și să explice ceea ce a vurt să spună, de fapt. Astfel, după ce a spus că se mândrește foarte mult cu soția că, în ciuda vârstei pe care o are, arată ca o minoră, Buhnici a revenit asupra ideilor pe care le-a transmis în cadrul interviului, încercând să fie mult mai explicit pentru a nu mai avea loc de interpretare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?