Gabriela Szabo a dat lovitura! Este consilier județean de Ilfov. Care este partidul pentru care a candidat

Gabriela Szabo a dat lovitura! Este consilier județean de Ilfov. Care este partidul pentru care a candidat
Publicat: 29/09/2020, 15:34
Actualizat: 29/09/2020, 15:35

Gabriela Szabo a ajuns în funcția de consilier județean Ilfov. Fosta mare campioană la atletism a candidat din partea Partidului Social Democrat (PSD). Alegerile locale care au avut loc pe 27 septembrie i-au adus o mare satisfacție.

Gabriela Szabo a fost cea dintâi candidată de pe lista PSD pentru postul de consilier județean în Ilfov. “Am candidat din partea PSD pentru funcția de consilier județean, am fost prima pe listă susținută de partid. Am fost aleasă consilier județean în urma voturilor, însă așteptăm să se finalizeze întregul proces de votare, ne pronunțăm după”, a declarat Gabriela Szabo, potrivit fanatik.ro.

Înaintea alegerilor locale, Gabriela Szabo sublinia faptul că este nevoie de oameni de calitate și cu experiență în sport. “Candidez la Consiliul Județean Ilfov. Trebuie oameni de sport care să vorbească limbajul sportului și să îl înțeleagă, dar și să îi atenționeze pe cei care încearcă să schimbe ceva. Eu și Elisabeta Lipă ne implicăm foarte mult în partea administrativă”, spunea fosta campioană la atletism.

Cine este Gabriela Szabo

Gabriela Szabo a fost desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii din Europa, după recordul mondial stabilit la 2.000 m, în 1998, și la 5.000 m, în 1999, la Dortmund, Germania.

Aceasta a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, la proba de 5.000 m, și cu bronz și respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000. Gabriela Szabo a fost de 11 ori campioană mondială. A mai obținut un titlu de campioană mondială la junior. Plus vicecampioană olimpică la Atlanta, la 1500 de metri.

Gabriela Szabo și-a anunțat retragerea din activitate în mai 2005. Din august 2013 deține și titlul onorific de Ambasador al turismului Românesc alături de alte 7 personalități din viața culturală și sportivă românească. O funcție importantă a avut-o în Guvernul Ponta, după ce în 2014 a fost numită ministru al Tineretului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase