GÂNDUL LIVE. Adrian Despot, despre dosarul „Colectiv”: Am fost citat ca martor. E posibil să fie cel mai complex proces care să fi existat vreodată în România

Publicat: 26/10/2020, 13:05
Actualizat: 26/10/2020, 15:10

Adrian Despot a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre Dosarul „Colectiv”, unde a fost citat ca martor. Săptămâna aceasta se împlinesc cinci ani de la tragicul incendiu în care au pierit 65 de tineri. În seara fatidică, artistul nu a ezitat să ofere o mână de ajutor celor răniți. 

Despot nu consideră că aceia care i-au numit pe tinerii veniți la concertul din „Colectiv” „sataniști” au făcut-o cu răutate, ci pentru că „oamenii cred că dețin adevărul absolut”.

„Nu s-a întâmplat asta la COLECTIV. Eu nu știu decât de o postare pe Facebook a unui artist român, care… Oamenii nu consider că au făcut asta cu răutate. Oamenilor le place să creadă că dețin adevărul absolut. Când devii conștient că nu ai adevărul absolut, nu te mai apuci să arunci tot felul de prostii. Bula asta e un mare mâncător de ego-uri și suflete. Oamenii postează lucruri pentru a obține like-uri, pentru a se simți ei mai bine cu ei. Uite ce feedback, câtă lume mă iubește. Chit că suntem persoane fizice, politicieni. Vrem like-uri, vrem ca lumea să ne placă. Și postăm orice.

Avem un proces care nu s-a încheiat, am fost citat ca martor, am fost la două înfățișări, ține în jur de 40 minute până când sunt citate toate părțile. E posibil să fie cel mai complex proces care să fi existat vreodată în România. E un proces extrem de complicat Colectiv, care nu e un caz simplu. Nu cred că e genul de proces care ne-am dori să se desfășoare de azi pe mâine. Cu toții avem nevoie să arătăm cu degetul spre vinovat. Avem nevoie de instituțiile statului că sunt în stare să arate către un vinovat. Concluziile or să vină la un moment dat. Judecătorul este relativ nou, este tânăr. Cred că la un moment dat procesul se va termina. Imediat după Colectiv, la două săptămâni, am fost convocat la Cotroceni de către președinte, eu și alături de ONG-uri, mă rog, m-a sunat președintele pentru o masă rotundă. Fiecare ONG, fiecare instituție își spunea părerea despre ce ar trebui să se întâmple după Colectiv. Fiecare se ridica, se prezenta, își spunea planul. ONG-urile respectabile.

Eu am spus doar că îmi doresc ca procesul Colectiv să fie unul corect și să aibă o finalitate. Fiind martor, am realizat ce magnitudine are acest proces. Este enorm”, a spus Adrian Despot la Gândul Live.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Loredana Groza, surprinsă fără haine! Poze în premieră, așa cum nu ai văzut-o niciodată
FOTO. Patroana din România care e hărțuită din cauza imaginilor incendiare pe care le postează!
Onorariu uriaș pentru Rihanna la petrecerea din India unde s-au adunat bogații lumii. Ar fi...
Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgil Stroescu: Dacă facem restricție la grăsime, creierul...
Iubire interzisă: Ce riscă profesorul din Ploieşti care a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
2024: Este legal să dai flash-uri în trafic? Ce reprezintă aceste semnale vizuale
Ce se întâmplă cu Ion Iliescu?! Fostul președinte are mai multe probleme de sănătate
„A murit”. Dan Negru i-a anunțat moartea pe o rețea socială. România a pierdut o...
Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Participă peste 146.000 de elevi
Nu e o eroare! Câți lei costă 3 zambile în Kaufland București, acum, de 1...
Cum arată ASTĂZI una dintre cele mai FRUMOASE actrițe de la Hollywood
CASA DE PENSII a dat cifra exactă! Câți pensionari sunt, de fapt, în ROMÂNIA
Când a fost primul BAC din România. Cum arătau diplomele și subiectele
Cât de bine arată Selina, iubita lui Victor Slav, în costum de baie. Imaginile care...
BANCUL ZILEI. Un curios îl întreabă pe BULĂ pescarul: Te-ai ales cu ceva de când...
Empatia se poate transmite social, au descoperit oamenii de știință