GÂNDUL LIVE. Adrian Despot, despre dosarul „Colectiv”: Am fost citat ca martor. E posibil să fie cel mai complex proces care să fi existat vreodată în România

Redactor:
Silviu Bănilă

Adrian Despot a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre Dosarul „Colectiv”, unde a fost citat ca martor. Săptămâna aceasta se împlinesc cinci ani de la tragicul incendiu în care au pierit 65 de tineri. În seara fatidică, artistul nu a ezitat să ofere o mână de ajutor celor răniți. 

Despot nu consideră că aceia care i-au numit pe tinerii veniți la concertul din „Colectiv” „sataniști” au făcut-o cu răutate, ci pentru că „oamenii cred că dețin adevărul absolut”.

„Nu s-a întâmplat asta la COLECTIV. Eu nu știu decât de o postare pe Facebook a unui artist român, care… Oamenii nu consider că au făcut asta cu răutate. Oamenilor le place să creadă că dețin adevărul absolut. Când devii conștient că nu ai adevărul absolut, nu te mai apuci să arunci tot felul de prostii. Bula asta e un mare mâncător de ego-uri și suflete. Oamenii postează lucruri pentru a obține like-uri, pentru a se simți ei mai bine cu ei. Uite ce feedback, câtă lume mă iubește. Chit că suntem persoane fizice, politicieni. Vrem like-uri, vrem ca lumea să ne placă. Și postăm orice.

Avem un proces care nu s-a încheiat, am fost citat ca martor, am fost la două înfățișări, ține în jur de 40 minute până când sunt citate toate părțile. E posibil să fie cel mai complex proces care să fi existat vreodată în România. E un proces extrem de complicat Colectiv, care nu e un caz simplu. Nu cred că e genul de proces care ne-am dori să se desfășoare de azi pe mâine. Cu toții avem nevoie să arătăm cu degetul spre vinovat. Avem nevoie de instituțiile statului că sunt în stare să arate către un vinovat. Concluziile or să vină la un moment dat. Judecătorul este relativ nou, este tânăr. Cred că la un moment dat procesul se va termina. Imediat după Colectiv, la două săptămâni, am fost convocat la Cotroceni de către președinte, eu și alături de ONG-uri, mă rog, m-a sunat președintele pentru o masă rotundă. Fiecare ONG, fiecare instituție își spunea părerea despre ce ar trebui să se întâmple după Colectiv. Fiecare se ridica, se prezenta, își spunea planul. ONG-urile respectabile.

Eu am spus doar că îmi doresc ca procesul Colectiv să fie unul corect și să aibă o finalitate. Fiind martor, am realizat ce magnitudine are acest proces. Este enorm”, a spus Adrian Despot la Gândul Live.

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Locul din România unde coșurile sunt interzise în supermarket. Motivul e incredibil
Surse NYT: Israelul a comis asasinatul din Iran / Criza poate complica eforturile Administraţiei Joe...
Imagini cu sicriul deschis al lui Maradona stârnesc revoltă. Angajații de la pompe funebre s-au...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
ȘOCANT! Ce probleme are Silviu Biriș din cauza divorțului. Este halucinant...
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Oana Roman, ironizată de Răzvan Botezatu. Ce i-a transmis vloggerul: ”Mi-aș șterge contul…”
Inchide