GÂNDUL LIVE. Alegerile locale, „disecate” de Ion M. Ioniță: Evident că este o schimbare foarte mare. Oamenii nu mai merg pe ideea populistă!

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Alegerile locale, „disecate” de Ion M. Ioniță: Evident că este o schimbare foarte mare. Oamenii nu mai merg pe ideea populistă!
GÂNDUL LIVE. Alegerile locale, „disecate” de Ion M. Ioniță: Evident că este o schimbare foarte mare. Oamenii nu mai merg pe ideea populistă!

Analistul politic Ion M. Ioniță a disecat dur alegerile locale 2020, la GÂNDUL LIVE, spunând că schimbarea la nivelul țării este majoră, deoarece oamenii s-au săturat de politicienii impostori.

„Da. Evident că e o schimbare foarte mare. Pentru mine mi se pare o revoluție la Timișoara, unde Dominic Fritz a câștigat în fața lui Nicolae Robu. Un cetățean german, a venit pur și simplu întâmplător ca să lucreze un an de practică. A lucrat într-o casă de ajutorare a copiilor. Iată câștigă la Timișoara.

Plus Oprișan, baronul local… Sunt mutații importante. Dacă partidele rămase în cursă nu vor înțelege, vor pierde. Pro România nu a făcut nimic, zero. S-au schimbat foarte multe lucruri. USR e un mare câștigător, pentru că nu a avut structuri locale, a câștigat în câteva municipii importante capitale de județ.

„Alegerile locale au pus la punct niște lucruri”

Foarte bine ai menționat, Emma. A fost sloganul de campanie electorală a PSD. S-a bazat că va cumpăra voturi, prin aceste creșteri dezastruoase pentru economia României. Aceste alegeri locale au pus la punct niște lucruri și au arătat că oamenii nu mai merg pe ideea populistă. Vine cu un sac și ne dă. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată, dar măcar la nivel de promisiuni…

S-a maturizat și electoratul, acum mai sunt doar câteva partide care trec pragul electoral. S-a restrâns această inflație de partide, care nu însemnau nimic. Pro România ce reprezenta? Un fel de PSD, ALDE, pe cine reprezenta? Pe nimeni, în afară de dl. Tăriceanu, care se declară dezamăgit. Păi pentru ce să-l aleagă oamenii?

Cred că primarul din Sângeorz Băi nu e într-o culpă personală, ci într-una culpă culpă, care se pedepsește. Ba chiar credea că făcea educație. Dacă l-au ales oamenii, nu știu ce să spun. La fel și în sectorul 5. Asta e România, până la urmă.

Aici e un calcul politic, pentru se reiau alegerile. Câștigând primarul care nu mai există, sigur că se reiau alegerile.

„Nicușor Dan a spus lucruri simple”

Discursurile le-am văzut cu toții. Mie mi s-a părut că Nicușor Dan rămâne în nota sa chiar și când câștigă, nu doar când pierde. A spus lucrurile simple, în ciuda unei campanii foarte negative, puțini ar fi rezistat în fața unui val revărsat asupra sa. Pentru bucureșteni este un moment important, încearcă să relanseze o capitală cu probleme enorme. Problemele sunt enorme, iarna este aici. Nu i se dă nimic pe tavă, nici măcar o lună de miere, va fi foarte greu.

Dacă ținem cont și de alianța USR-PNL, care e fezabilă foarte greu. Cele două partide vor concura pentru alegerile parlamentare. Încă o dată USR vine puternic din urmă, are primari care vor trage pentru USR, cele două partide vor fi în concurență, rămâne de văzut dacă vor pune interesele deasupra celor de moment. Nu va fi o guvernare monocoloră, ci o alianță. Cred că puține partide vor mai intra în Parlament, va fi mai simplu de făcut o majoritate după alegerile parlamentare de la 6 decembrie.

„În Capitală nu s-a investit nimic în ultimii 30 de ani”

O să vină apa caldă dacă se fac niște investiții enorme. În București nu s-a investit nimic, în 30 de ani. Într-adevăr, nu s-a discutat… despre apa caldă, termoficare, transport, poluare. Lucrurile care îngrijorează cetățenii Bucureștiului. Sunt foarte mulți care consideră că poluarea e o problemă majoră în București, se tem pentru copiii lor. În 4 ani au fost doar festivaluri, vouchere să îți iei mașină de spălat, excursii la mânăstiri etc. A considerat că numai imaginea te salvează dar a fost o politică fără succes.

Să ne uităm și în țară, sunt figuri noi. Au fost oameni necunoscuți în București. Da. E clar că acest segment de electorat majoritar și-a dorit alte figuri. S-au săturat de cei care mestecă lozinici ca pe rumeguș. Au vrut oameni care nu mai sunt impostori, care au o meserie, care știu ceva în viața asta și nu să mintă oamenii cu vrute și nevrute”, a declarat Ion M. Ioniță la GÂNDUL LIVE.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide