GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, despre legea carantinării și izolării: E șocant că președintele cere o lege bună, recunoscând că Guvernul a trimis una slabă

GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, despre legea carantinării și izolării: E șocant că președintele cere o lege bună, recunoscând că Guvernul a trimis una slabă
GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, despre legea carantinării și izolării: E șocant pentru mine că președintele cere o lege bună, recunoscând că a Guvernul a trimis una slabă
Publicat: 15/07/2020, 13:04
Actualizat: 15/07/2020, 14:33

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre legea carantinării și izolării, care a necesitat numeroase modificări, pentru a asigura atât un cadru de protecție contra coronavirusului, cât și în sensul respectării drepturilor omului.

„Cine verifică o să vedem când legea va fi votată. Eu sunt liderul de la Camera Deputaților, legea e la Senat. În acest moment avem la Senat în dezbatere această lege, urmează să se dea un vot final.

E șocant pentru mine că președintele cere o lege bună, recunoscând că guvernul a trimis o lege proastă. Nu poți face o lege bună pe genunchi, mai ales când vorbești de libertăți cetățenești.

Alfred Simonis: „Este nevoie de o lege cadru”

E nevoie de o lege cadru, care să instituie anumite restricții, dar să nu se transforme în abuzuri din partea autorităților. Trebuie carantinați cei cu simptome clare sau care au avut contact cu persoane cu Covid-19, medicii vor decide dacă aceștia vor fi internați sau nu în continuare.

Pot să vă spun că trebuie să corelăm cu decizia CCR. Curtea spune că e nevoie de acte administrative, pentru cei asupra cărora sunt impuse. Nu îmi dau seama dacă un polițist e mai bine pregătit decât cineva de la DSP.

Cei de la DSP colaborează cu medicul. Nu știu exact cum va fi legea. Avem această lipsă de încredere în guvern.

Avem această variantă în care poliția se ducea acasă la cei infectați și verifică dacă ei ies din casă.

Dacă lăsăm la decizia unui ministru libertățile… De mâine poate vrea să ne tundăm Ministrul Sănătății.

Eu pot să vă spun că parlamentarii sunt în fiecare zi 10-12 în comisie și se discută fiecare amendament. Am terminat dezbaterile la 3 dimineața. Ați spus că nu e nimeni preocupat.

Simonis: „Nu poți face o lege bună pe genunchi”

Nu poți face o lege bună pe genunchi. Dl Ciolacu a dat masca jos 30 de secunde de pe față. Putea să poarte acea mască pe toată perioada. Se și vede în fotografii.

Legea a venit luni seara, marți dimineața, am modificat 80% din această lege. Presiunea era foarte mare pentru a modifica la Senat. Joi era ultima zi, am luat decizia de a trimite legea, chiar dacă mai erau de corelat unele lucruri.

A fost modificată substanțial în Cameră și ca să nu mai pierdem un weekend am trimis legea la Senat, urmând să modifice.

Un asimptomatic confirmat cu virusul Covid. Trebuie măsuri pecuniare împotriva lui, dacă nu respectă legea. Ce înseamnă amendă usturătoare?

Sunt absolut de acord, cu ce nu sunt de acord cu legea, este că nu putem permitem statului să preia minorii familiilor infectate să îi ducă nu știu unde sau să le carantinăm bunurile.

Această lege vorbește despre orice tip de virus. Eu cred că în acest context am putea să ne ocupăm de problema care arde acum. Urmând să reglementăm apoi…

Vrem să se respecte legislația, lucrăm zi și noapte la o lege cadru. Și acum comisia juridică este în sesiune. Trebuie să aveți garanția că statul respectă drepturile d-vs.

Liderul deputaților PSD: „Nu văd sensul carantinării bunurilor”

În acest moment nu văd sensul carantinării bunurilor. De ce avem nevoie de o asemenea lege? Decontaminarea bunurilor este una, carantinarea este alta.

Asta spun și eu, să nu carantinăm nimic, virusul nu presupune carantinarea. Nu e o măsură eficientă contra Covid.

Avem o urgență astăzi. E nevoie de o lege să o votăm, pentru a rezolva problema pe termen scurt. Ce vom face peste 3 luni de zile rămâne să vedem.

Mă sperie orice creștere a numărului de cazuri, arată și proasta gestionare a guvernului în criza sanitară. Dacă specialiștii ne spun să ținem starea de urgență sau alertă…Nu noi stabilim, ci ei”, a declarat Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Acuzat de Becali că e swinger, Răzvan Lucescu rupe tăcerea: `Dacă sexul e bine făcut...
Cum scazi febra de la COVID natural. Remedii pe care să le aplici acasă
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
INTERSECȚIA de la DELFINARIU va fi RESISTEMATIZATĂ!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Schimbare istorică la pensii! Anunț major despre talonul de pensie din România
Fenomenul bizar care a șocat România. Nu s-a mai văzut așa ceva. FOTO
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...