GÂNDUL LIVE. Băsescu, despre tragedia de la Colectiv: Cei responsabili trebuie să răspundă, dar nu numai pentru incendiu! / O țară care alege un condamnat la opt ani ca primar… Își merită politicienii!

Publicat: 27/10/2020, 13:24
Actualizat: 27/10/2020, 14:24

Traian Băsescu a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre tragedia de la Colectiv și faptul că vinovații pentru incendiu și moartea celor 65 de tineri trebuie să plătească. Pe de altă parte, fostul președinte critică votanții care au ales un „condamnat la 8 ani” în funcția de primar, referindu-se la Cristian Popescu Piedone, proaspătul edil al Sectorului 5.

„Nu am de spus decât un lucru. Cei responsabili de drama de la Colectiv trebuie să răspundă, dar nu numai pentru întâmplarea cu incendiul. Dar și pentru accentuarea dramei după incendiu. Spuneau că avem un sistem care face față.

Știau foarte bine că sistemul de sănătate nu e capabil să trateze marii arși. Indivizii ăștia care au gonit salvările private sunt părtași la uciderea unor oameni care altfel erau salvați.

Cum să spui că ai tot ce îți trebuie…

Națiunile care nu judecă criminalii e vai de mama lor. O țară care își alege un condamnat la 8 ani, pentru crima de la Colectiv îl alege primar…Își merită politicienii. Îmi pare rău. Nu am ce pierde spunând adevărul. Să mă ierte acel popor care e pretențios cu alții, dar se autodisprețuiește alegând niște oameni cu asemenea responsabilități negre.

„În Sectorul 1 trebuie repetate alegerile”

Sper ca doamna Clotilde să rămână fără mandatul de primar la Sectorul 1. Pentru că n-o să-l uit pe Barna când spunea că nu vrea renumărare. Vrem doar la 18 secții de votare…Știa de ce nu o vrea. Trebuie repetate alegerile la Sectorul 1”, a declarat Traian Băsescu.

GÂNDUL LIVE. Adrian Despot, despre dosarul „Colectiv”: Am fost citat ca martor. E posibil să fie cel mai complex proces care să fi existat vreodată în România

Adrian Despot a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre Dosarul „Colectiv”, unde a fost citat ca martor. Săptămâna aceasta se împlinesc cinci ani de la tragicul incendiu în care au pierit 65 de tineri. În seara fatidică, artistul nu a ezitat să ofere o mână de ajutor celor răniți.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult