GÂNDUL LIVE. Costel Alexe, ministrul Mediului: „Avem un aer mai curat comparativ cu anii precedenți” / Hoții de lemne, pedepsiți nu doar cu amendă, ci și penal!

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Costel Alexe, ministrul Mediului: „Avem un aer mai curat comparativ cu anii precedenți” / Hoții de lemne, pedepsiți nu doar cu amendă, ci și penal!
GÂNDUL LIVE. Costel Alexe, ministrul Mediului: ”Avem un aer mai curat comparativ cu anii precedenți” / Hoții de lemne, pedepsiți nu doar cu amendă, ci și penal!

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și al Pădurilor, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre criza coronavirusului, calitatea aerului, problema hoților de lemne și a reciclării PET-urilor, printr-un sistem eficient.

„E foarte important pentru România ca Parlamentul să acționeze în interesul poporului. Majoritatea toxică a României trebuie să înțeleagă că sănătatea românilor este o prioritate pentru noi toți. Tot ce face azi PSD nu este decât un circ ieftin, din care își pot imagina că ar putea aduna câteva puncte procentuale, de la cei care cred că nu există Covid.

România trebuie să acționeze precaut, pentru ca acest virus să nu ne afecteze și mai mult sănătatea, să nu avem mai multe decese. Am văzut mulți din cei care spuneau că acel virus nu există au sfârșit prin a-l avea. Au fost persoane care au plecat cu semnătură din spital și au decedat acasă. Acest virus poate să afecteze sănătatea, viața lor sau a celor apropiați.

Costel Alexe, despre calitatea aerului

Pe lângă cele 148 de stații de monitorizare a aerului, vom mai adăuga încă 60. Peste tot în țară. Capitala are doar 8 stații, dar vom adăuga încă 27, ajungând la 35, plus suntem singura autoritate de mediu care își va crea prima rețea de senzori care să măsoare calitatea aerului. Vom oferi informații în timp real.

Avem un aer mai curat comparativ cu anii precedenți în București și marile orașe. Românii și-au redus la maxim ieșirile în oraș. Am făcut și o comunicare publică pe minister. Garda Națională de Mediu a dat mai multe sancțiuni. E important: toate aceste probleme de mediu ne afectează și sănătatea și mediul în care trăim.

Chiar și în starea de urgență am făcut apel la d-vs în emisiune, am făcut apel cât de important este să protejăm mediul. Acum plajele de la Corbu sunt pline cu ambalaje, peturi, ceea ce normal.

Tot ceea ce trăim azi e un efect al acțiunilor noastre. Trebuie să fim mult mai atenți. Avem o serie de amendamente așa cum mi-am asumat. I-am invitat pe liderii politici să semnăm aceste amendamente, să le asumăm – accesul liber în pădure pentru cetățeni, suntem de acord ca tot ce înseamnă tăieri din interiorul pădurii să fie infracțiune, nu doar contravenție, toate mijloacele de transport pentru materialele lemnoase să fie confiscate, dacă sunt ilegale.

Ministrul Mediului, despre sistemul de urmărire a materialului lemnos

Vrem să vindem mai mult material lemnos în depozit, nu pe picior. Am definitivat sistemul de urmărire a materialului lemnos. 24/24 h transporturile vor fi monitorizate, pentru a nu mai avea cazuri în care sunt semnalate transporturi ilegale de material lemnos.

Orice apel la 112 din partea unui cetățean român care semnalează un transport ilegal de lemne devine solicitare are un curs firesc, până la soluționare. Toți cei care încalcă legea trebuie să răspundă în fața legii.

Dacă am fi avut acel sistem garanție-depozit, cu siguranță nu ați văzut acele sticle dimineața. Dacă cel care a consumat ar fi știut că poate să primească acea garanție înapoi, ar fi ajuns înapoi în economia circulară.

O să facem și acest sistem, am făcut pași concreți de la ultima dezbatere GÂNDUL, am avut chiar și ieri o întâlnire la Min. Mediului. Sistemul devine o necesitate pentru România. Nu am mai vedea pet-urile în lacuri, la baraj sau în pădure.

Costurile trebuie să fie la producător, pentru că ei introduc în piață cantitatea uriașă de ambalaje. Instituțiile statului trebuie să funcționeze foarte bine. Eu ca ministru sunt foarte hotărât să-l implementez”, a declarat Costel Alexe la GÂNDUL LIVE.

Citește și..
ŞOC! Soţia marelui campion al României, vedetă pe site-urile pentru adulţi! "Nu sunt 'călugăriţă'. Îmi...
E însărcinată! Şi-a ascuns burta cât a putut, până acum, când s-au prins cu toţii
FOTO. Imaginile pe care Simona Gherghe le credea uitate de timp! Cum se poza în...
Acest PEȘTE îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii ce pericol te...
Decizie disperată luată de familia Cătălinei Ponor, după ce tatăl gimnastei ar fi agresat doi...
De ce trebuie să NU mai consumi CIORBĂ: La asta nu te-ai fi asteptat! Ce...
Diana Șoșoacă, ATACATĂ din toate direcţiile! Ce se întâmplă acum cu avocata din Iaşi
Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Un bărbat infectat cu COVID-19 a suferit o erecţie timp de trei ore, iar la...
E însărcinată! Şi-a ascuns burta cât a putut, până acum, când s-au prins cu toţii
Și-a făcut 734 de operații estetice iar chipul ei a cedat! În ce hal arată...
Câinii care au SALVAT o populație întreagă de la MOARTE! Povestea NEȘTIUTĂ despre cea mai...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Șoc pentru românii care contribuie la Pilonul 2. Anunțul care spulberă speranțele unei bătrâneți liniștite
A vrut să își cumpere un tricou. După ce a deschis aplicația a avut un...
CARANTINĂ GENERALĂ timp de o lună! Totul se închide din cauza noii tulpini britanice
Paula Seling, apostrofată de fani pentru ținută. Ce fotografie a publicat cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
„Grajd pentru vaci”, afacerea din România care concurează cu cele mai frumoase zone ale lumii,...
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
×
Inchide