GÂNDUL LIVE. Costel Alexe, ministrul Mediului: „Avem un aer mai curat comparativ cu anii precedenți” / Hoții de lemne, pedepsiți nu doar cu amendă, ci și penal!

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Costel Alexe, ministrul Mediului: „Avem un aer mai curat comparativ cu anii precedenți” / Hoții de lemne, pedepsiți nu doar cu amendă, ci și penal!
GÂNDUL LIVE. Costel Alexe, ministrul Mediului: ”Avem un aer mai curat comparativ cu anii precedenți” / Hoții de lemne, pedepsiți nu doar cu amendă, ci și penal!

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și al Pădurilor, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre criza coronavirusului, calitatea aerului, problema hoților de lemne și a reciclării PET-urilor, printr-un sistem eficient.

„E foarte important pentru România ca Parlamentul să acționeze în interesul poporului. Majoritatea toxică a României trebuie să înțeleagă că sănătatea românilor este o prioritate pentru noi toți. Tot ce face azi PSD nu este decât un circ ieftin, din care își pot imagina că ar putea aduna câteva puncte procentuale, de la cei care cred că nu există Covid.

România trebuie să acționeze precaut, pentru ca acest virus să nu ne afecteze și mai mult sănătatea, să nu avem mai multe decese. Am văzut mulți din cei care spuneau că acel virus nu există au sfârșit prin a-l avea. Au fost persoane care au plecat cu semnătură din spital și au decedat acasă. Acest virus poate să afecteze sănătatea, viața lor sau a celor apropiați.

Costel Alexe, despre calitatea aerului

Pe lângă cele 148 de stații de monitorizare a aerului, vom mai adăuga încă 60. Peste tot în țară. Capitala are doar 8 stații, dar vom adăuga încă 27, ajungând la 35, plus suntem singura autoritate de mediu care își va crea prima rețea de senzori care să măsoare calitatea aerului. Vom oferi informații în timp real.

Avem un aer mai curat comparativ cu anii precedenți în București și marile orașe. Românii și-au redus la maxim ieșirile în oraș. Am făcut și o comunicare publică pe minister. Garda Națională de Mediu a dat mai multe sancțiuni. E important: toate aceste probleme de mediu ne afectează și sănătatea și mediul în care trăim.

Chiar și în starea de urgență am făcut apel la d-vs în emisiune, am făcut apel cât de important este să protejăm mediul. Acum plajele de la Corbu sunt pline cu ambalaje, peturi, ceea ce normal.

Tot ceea ce trăim azi e un efect al acțiunilor noastre. Trebuie să fim mult mai atenți. Avem o serie de amendamente așa cum mi-am asumat. I-am invitat pe liderii politici să semnăm aceste amendamente, să le asumăm – accesul liber în pădure pentru cetățeni, suntem de acord ca tot ce înseamnă tăieri din interiorul pădurii să fie infracțiune, nu doar contravenție, toate mijloacele de transport pentru materialele lemnoase să fie confiscate, dacă sunt ilegale.

Ministrul Mediului, despre sistemul de urmărire a materialului lemnos

Vrem să vindem mai mult material lemnos în depozit, nu pe picior. Am definitivat sistemul de urmărire a materialului lemnos. 24/24 h transporturile vor fi monitorizate, pentru a nu mai avea cazuri în care sunt semnalate transporturi ilegale de material lemnos.

Orice apel la 112 din partea unui cetățean român care semnalează un transport ilegal de lemne devine solicitare are un curs firesc, până la soluționare. Toți cei care încalcă legea trebuie să răspundă în fața legii.

Dacă am fi avut acel sistem garanție-depozit, cu siguranță nu ați văzut acele sticle dimineața. Dacă cel care a consumat ar fi știut că poate să primească acea garanție înapoi, ar fi ajuns înapoi în economia circulară.

O să facem și acest sistem, am făcut pași concreți de la ultima dezbatere GÂNDUL, am avut chiar și ieri o întâlnire la Min. Mediului. Sistemul devine o necesitate pentru România. Nu am mai vedea pet-urile în lacuri, la baraj sau în pădure.

Costurile trebuie să fie la producător, pentru că ei introduc în piață cantitatea uriașă de ambalaje. Instituțiile statului trebuie să funcționeze foarte bine. Eu ca ministru sunt foarte hotărât să-l implementez”, a declarat Costel Alexe la GÂNDUL LIVE.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român care a revoluționat transportul public la New York. Va lucra gratis...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
BOMBĂ! Nicușor Dan și-a dat DEMISIA. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide