GÂNDUL LIVE. Daniel Băluță, primarul sectorului 4, despre părinții care protestează împotriva purtării măștii: „Le-aș vorbi în calitate de medic” / „Unele măsuri nu se impun cu forța”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Daniel Băluță, primarul sectorului 4, despre părinții care protestează împotriva purtării măștii: „Le-aș vorbi în calitate de medic” / „Unele măsuri nu se impun cu forța”
GÂNDUL LIVE. Daniel Băluță, primarul sectorului 4, despre părinții care protestează împotriva purtării măștii: „Le-aș vorbi în calitate de medic” / „Unele măsuri nu se impun cu forța”

Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a comentat, la GÂNDUL LIVE, cazul părinților de la Buzău, care au protestat împotriva purtării măștii de către copii. Edilul a dat din nou asigurări cu privire la situația din sectorul pe care îl conduce, unde se iau toate măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„În primul rând le-aș vorbi acestor părinți în calitatea de medic pe care o am. Le-aș explic cum în India au fost 100.000 de cazuri de Covid-19 pe zi. Toate aceste măsuri sunt luate pentru oameni, pentru a le menține starea de sănătate în parametri. Dar există oameni cu altă părere decât a noastră și trebuie să le explicăm de ce trebuie luate aceste măsuri.

Unele măsuri nu se impun doar cu forța. Anumite măsuri se implementează în condiții inteligente. După ce am epuizat această modalitate, de abia atunci putem vorbi de mijloace coercitive.

„Am încercat să-i explic fiicei mele de ce trebuie să poarte mască”

Cred că societatea românească a evoluat extrem de mult, cu explicații corespunzătoare un număr impresionant de oameni vor putea înțelege de ce sunt luate aceste măsuri.

Duminică fiica mea face 12 ani deci e tot fata lui tata, tot mică este. Am încercat să-i explic Alexandrei de ce trebuie să poarte mască, i-am explicat exemple despre ce înseamnă infecția cu Covid. Nu am speriat-o, pentru că nu e normal să o traumatizez.

Cu extrem de multă răbdare, atât eu, cât și mama ei i-am explicat despre ce e vorba. Persuasiunea e cea care ne-a determinat să-i creăm Alexandrei acest reflex.

E un început de an în care întreaga societate trebuie să se acomodeze. E o noutate pentru toată lumea, a trebuit să funcționăm ca o echipă. Există stângăcii, până când echipa va funcționa cum trebuie. Sunt convins că într-o săptămână-două, aceste lucruri se vor transforma într-un fel de rutină. Cu foarte multă răbdare, putem să acceptăm schimbarea.

Am creat un mecanism, asta a fost cel mai important. E implicată DSP, directorul școlii, inspectoratul școlar Sector 4, creăm o celulă de criză, luăm decizia închiderii școlii, în caz de Covid, a trecerii pe online. Suntem pregătiți logistic să asigurăm copiilor acces la educația online. Am achiziționat și noi 5.000 de tablete, inspectoratul le va distribui, precum cărțile într-o bibliotecă. Toți membri comunității vor fi testați Covid gratuit. Absolut tot ce e nevoie într-o asemenea situație punem la dispoziție.

„Ce nu s-a făcut în 30 de ani nu se poate face peste noapte”

Am făcut apel la calm, luăm în calcul că vor fi asemenea focare, am încercat să avem mecanisme să știm cu exactitate ce avem de făcut cu toții într-un asemenea model delicat.

Trebuie să recunoaștem că ceea ce 30 de ani nu s-a făcut nu se poate face într-o săptămâna sau două. Societatea noastră nu a fost pregătită în general pentru situații de urgență.

Sunt convins, așa cum în Sectorul 4 am construit module, avem autorizații de securitate la incendiu, avem clădiri consolidate, cu risc seismic, și pe linia de IT vom face progrese.

Chiar dacă momentul nu e unul fericit, suntem pe un drum, viața ne-a dus aici, suntem obligați să ne punem la punct”, a declarat Daniel Băluță la GÂNDUL LIVE.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Acuze ULUITOARE pentru Gabriela Firea! Cu cine încheia, de fapt, contractele la Primăria București
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Bianca Dragușanu, atac dur la adresa divelor din România. Blondina a făcut-o praf pe Carmen...
Inchide