GÂNDUL LIVE. Daniel Băluță, primarul sectorului 4, despre părinții care protestează împotriva purtării măștii: „Le-aș vorbi în calitate de medic” / „Unele măsuri nu se impun cu forța”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Daniel Băluță, primarul sectorului 4, despre părinții care protestează împotriva purtării măștii: „Le-aș vorbi în calitate de medic” / „Unele măsuri nu se impun cu forța”
GÂNDUL LIVE. Daniel Băluță, primarul sectorului 4, despre părinții care protestează împotriva purtării măștii: „Le-aș vorbi în calitate de medic” / „Unele măsuri nu se impun cu forța”

Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a comentat, la GÂNDUL LIVE, cazul părinților de la Buzău, care au protestat împotriva purtării măștii de către copii. Edilul a dat din nou asigurări cu privire la situația din sectorul pe care îl conduce, unde se iau toate măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„În primul rând le-aș vorbi acestor părinți în calitatea de medic pe care o am. Le-aș explic cum în India au fost 100.000 de cazuri de Covid-19 pe zi. Toate aceste măsuri sunt luate pentru oameni, pentru a le menține starea de sănătate în parametri. Dar există oameni cu altă părere decât a noastră și trebuie să le explicăm de ce trebuie luate aceste măsuri.

Unele măsuri nu se impun doar cu forța. Anumite măsuri se implementează în condiții inteligente. După ce am epuizat această modalitate, de abia atunci putem vorbi de mijloace coercitive.

„Am încercat să-i explic fiicei mele de ce trebuie să poarte mască”

Cred că societatea românească a evoluat extrem de mult, cu explicații corespunzătoare un număr impresionant de oameni vor putea înțelege de ce sunt luate aceste măsuri.

Duminică fiica mea face 12 ani deci e tot fata lui tata, tot mică este. Am încercat să-i explic Alexandrei de ce trebuie să poarte mască, i-am explicat exemple despre ce înseamnă infecția cu Covid. Nu am speriat-o, pentru că nu e normal să o traumatizez.

Cu extrem de multă răbdare, atât eu, cât și mama ei i-am explicat despre ce e vorba. Persuasiunea e cea care ne-a determinat să-i creăm Alexandrei acest reflex.

E un început de an în care întreaga societate trebuie să se acomodeze. E o noutate pentru toată lumea, a trebuit să funcționăm ca o echipă. Există stângăcii, până când echipa va funcționa cum trebuie. Sunt convins că într-o săptămână-două, aceste lucruri se vor transforma într-un fel de rutină. Cu foarte multă răbdare, putem să acceptăm schimbarea.

Am creat un mecanism, asta a fost cel mai important. E implicată DSP, directorul școlii, inspectoratul școlar Sector 4, creăm o celulă de criză, luăm decizia închiderii școlii, în caz de Covid, a trecerii pe online. Suntem pregătiți logistic să asigurăm copiilor acces la educația online. Am achiziționat și noi 5.000 de tablete, inspectoratul le va distribui, precum cărțile într-o bibliotecă. Toți membri comunității vor fi testați Covid gratuit. Absolut tot ce e nevoie într-o asemenea situație punem la dispoziție.

„Ce nu s-a făcut în 30 de ani nu se poate face peste noapte”

Am făcut apel la calm, luăm în calcul că vor fi asemenea focare, am încercat să avem mecanisme să știm cu exactitate ce avem de făcut cu toții într-un asemenea model delicat.

Trebuie să recunoaștem că ceea ce 30 de ani nu s-a făcut nu se poate face într-o săptămâna sau două. Societatea noastră nu a fost pregătită în general pentru situații de urgență.

Sunt convins, așa cum în Sectorul 4 am construit module, avem autorizații de securitate la incendiu, avem clădiri consolidate, cu risc seismic, și pe linia de IT vom face progrese.

Chiar dacă momentul nu e unul fericit, suntem pe un drum, viața ne-a dus aici, suntem obligați să ne punem la punct”, a declarat Daniel Băluță la GÂNDUL LIVE.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Andreea Esca, cu sânii la vedere! Cum a putut să apară pe post:
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
Florin Cîţu, ANUNŢ pentru elevi şi părinţi! Se ÎNCHID iar şcolile?!
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Bianca Drăgușanu pleacă din țară. Decizia de ultim moment, ce a stabilit vedeta
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide