GÂNDUL LIVE. Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: „Elevii vor merge în siguranță la școală. Un singur lucru: Îi rog pe părinți să fie atenți la ceea ce se întâmplă cu copilul”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: „Elevii vor merge în siguranță la școală. Un singur lucru: Îi rog pe părinți să fie atenți la ceea ce se întâmplă cu copilul”
GÂNDUL LIVE. Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: „Elevii vor merge în siguranță la școală. Un singur lucru: Îi rog pe părinți să fie atenți la ceea ce se întâmplă cu copilul”

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, a dat asigurări, la GÂNDUL LIVE, că elevii vor putea merge în siguranță la școală, unde sunt luate toate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Avem lucrări la mai multe școli. Discutăm despre un program unicat în România, se referă la programul pentru clădiri cu consum de energie cât mai aproape de zero și nu puteam risca să pierdem aceste finanțări.

Însă noi la aceste unități am asigurat clase modulare, amplasate în curtea școlii, cu toate condițiile necesare, dar vreau să vă spun că la nivelul tuturor școlilor asigurăm tot ceea ce este necesare. Asigurarea dezinfectanților, dispensere, covoare dezinfectante, echipamente pentru triaj epidemiologic, cabinete medicale cu personal, am discutat chiar ieri cu doamna primar general, echipamente necesare pentru a putea derula orele inclusiv online, prin periferice, laptop, cameră video, tablete pentru copiii din familiile defavorizate – avem 1.250 de asemenea cereri, acestea corespund cu ceea ce s-a cerut prin inspectoratul școlar de sector. Ce promitea guvernul României că va face vom facem noi. Discutăm despre dotări complexe, astfel încât pe 14 septembrie să nu avem nicio problemă.

„Li s-a zis să-și cumpere măști din salariul lor. Nu merge așa!”

Am luat decizia să folosim măști refolosibile pentru toți copiii, profesori, cadre nedidactice, luăm în calcule protejarea dascălilor. Din păcate, M.S. nu înțelegere care e legislația muncii – angajatorul trebuie să asigure toate condițiile necesare pentru siguranță maximă. Guvernul României, Min. Educației ar fi trebuit să asigure măști pentru toți profesorii. Li s-a zis să-și cumpere din salariul lor. Nu merge așa, oamenii aceștia vin la muncă! Am decis să asigurăm aceste măști refolosibile din bumbac, vom da inițial câte două bucăți la fiecare copil, profesor, cadru nedidactic și vom suplimenta cu încă două. Nu ne putem juca cu acest lucru, mai ales că la nivelul Capitalei și în general în România numărul de cazuri e destul de mare, școala poate fi un loc în care se pot întâmpla foarte multe lucruri neplăcute din perspectiva transmiterii acestui virus.

„Am gândit totul pentru a avea o activitate cât se poate de normală”

Ne vom asigura că elevii vor fi verificați, dar copiii sunt asimptomatici, deja uneori e prea târziu, sper din tot sufletul ca toate măsurile, toate băile sunt dotate cu echipamente automate, totul e făcut astfel încât copilul să nu atingă nimic. Bineînțeles completăm cu măștile, pe care le-am comandat pe trei dimensiuni. Am gândit totul pentru a avea o activitate cât se poate de normală, vom mai corecta și pe parcurs.

Vă spun sincer că cea mai mare problemă rămâne această parte cu asigurarea de echipamente periferice pentru copiii care nu vor putea veni la școală. Asigurăm costurile pentru bonele pe care familiile le aduc atunci când părinții nu pot sta cu copii. Nu poți obliga părintele să stea în șomaj tehnic, să piardă veniturile. Sper ca toți cei afectați să apeleze, vrem să ajutăm, să le fim sprijin din 14 septembrie.

„Îi rog pe părinți să fie atenți la ce se întâmplă cu copilul lor, în general”

În primul rând le transmit că Primăria Sectorului 6 face tot ce este nevoie pentru ca activitatea școlară să înceapă în condiții cât mai bune, pentru a asigura că totul se va desfășura corespunzător, iar părinților le transmit că vom avea toate elementele necesare pentru ca elevii să fie în siguranță. Măști, dezinfectante, dispensere, tablete pentru copiii nevoiași. Avem 1.250 de tablete solicitate, exact acest număr îl vom achiziționa. Toate clasele vor avea laptopuri, camere video, conexiunea la internet, pentru a nu fi nicio întrerupere, pentru a pune în pericol momentul respectiv.

Singurul lucru: îi rog pe părinți să fie atenți la ceea ce se întâmplă cu copilul, în general. Dacă există cel mai mic simptom să ia măsurile necesare astfel încât să fim în siguranță. Suntem în regulă și vom face tot ce ne stă în putință pentru ca acest an școlar să se desfășoare în siguranță”, a declarat Gabriel Mutu la GÂNDUL LIVE.

BREAKING! Avem primele cifre! Surpriză de proporţii. Cine conduce clasamentul la PMB
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
A fost virgin până la 44 de ani dar de când au aflat ce ascunde...
Veste tristă în ziua de alegeri! Chiar astăzi Ion Iliescu a…
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
INCIDENTE majore, azi, în secțiile de votare! Incredibil ce le trece prin cap românilor
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Lumea secretă a hotelurilor din Coreea de Nord. Cum arată locurile de cazare din cea...
BREAKING! Avem primele cifre! Surpriză de proporţii. Cine conduce clasamentul la PMB
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperirea care DEZMINTE tot ce știm despre CREȘTINISM. Mai marii Bisericii au REACȚIONAT imediat
Ce a putut să facă Adrian Moraru, candidatul PNL la Sectorul 3, la secția de...
Live Text Simona Halep vs. Sara Sorribes Tormo. Simona joacă în ziua în care împlinește...
Klaus Iohannis, ANUNȚ BOMBĂ în ziua alegerilor
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide