GÂNDUL LIVE. Marius Ghenea: Companiile sunt afectate direct și indirect / Afacerile au fost închise prin decrete guvernamentale și ordonanțe militare, nu din cauza lăcomiei antreprenorilor

GÂNDUL LIVE. Marius Ghenea: Companiile sunt afectate direct și indirect / Afacerile au fost închise prin decrete guvernamentale și ordonanțe militare, nu din cauza lăcomiei antreprenorilor
Marius Ghenea la Gândul Live
Publicat: 09/04/2020, 13:22
Actualizat: 09/04/2020, 13:25

Antreprenorul Marius Ghenea a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre ajutorul pe care statul ar trebui să-l ofere companiilor în aceste momente dificile pentru economie, din cauza crizei de coronavirus, astfel încât patronii să nu fie nevoiți să concedieze angajații. Ghenea atrage atenția că firmele ar putea trece de la „șomajul tehnic”, o formă cu 75% din salariu, la șomajul în forma lui cea mai severă, o variantă nedorită, care ne-ar duce, bineînțeles, către un colaps economic și mai ales social.

„Sunt companii afectate direct și indirect. Companiile lucrează în siajul altor companii și tot așa. Cu toate aceste companii au de suferit. Prima măsură ar trebui să fie una legată de menținerea lichidității acestor companii. Guvernul a început cu Tarom și Blue Air, ceea ce e foarte bine, dar dacă tot facem un pachet de salvare de 130 milioane euro, de ce nu ne gândim și la alte companii, din travel, turism etc.

Să nu uităm că statul e acționar în toate companiile românești pentru că câteva zeci de procente de la companii merg spre bugetul de stat. Statul este partener încasează foarte mulți bani de la companii, există și o responsabilitate a acestuia.

Puțini spun un lucru: această criză în desfășurare nu e generată de lăcomia antreprenorilor, că nu au un management competitiv. Afacerile au fost închise prin decrete și ordonanțe militare. Motivele sunt legate de Covid19. Trebuie o responsabilitate a statului, față de afacerile afectate. Nu prin măsuri paliative – amânare rate, subvenție de șomaj tehnic etc. Cetățenii României sunt beneficiarii acestor măsuri. Companiile dacă nu ar avea aceste subvenții de la stat pentru șomaj ar închide totul. Ar trimite oamenii nu în șomaj tehnic, ci în cel greu, de lungă durată.

Avem nevoie de injecții de lichiditate. Dăm 130 milioane euro către Tarom și Blue Air. De ce să nu facem la nivel național. Au existat discuții cu factori politici și răspunsurile au fost un pic amestecate”, a spus Marius Ghenea la GÂNDUL LIVE.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Europa ar putea renunţa la gazul rusesc. Negocieri avansate cu alt stat în caz de...
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
A treia zi de grevă la STB: Angajații și-ar putea pierde locul de muncă. Cei...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Răzvan Dimoftache se plânge că i se dă carne de porc la masă, în penitenciar
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Noua ordine mondială! Cine va domina totul? Va deveni cea mai mare putere a lumii
Doliu în România. Vestea cruntă a lovit la ceas de seară. S-a stins un om...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...