GÂNDUL LIVE. Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Suntem de acord să vindem ELCEN către Primăria Capitalei”

Publicat: 13/05/2021, 19:30
Actualizat: 13/05/2021, 21:54

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost invitat joi la emisiunea Gândul Live. Demnitarul a vorbit despre cum vor fi folosiți de către România cei aproape 30 de miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență. Acesta a mai dezvăluit și că Ministerul Energiei este deschis spre a vinde ELCEN către Primăria Capitalei.

 „Avem 29.2 miliarde de euro alocați pentru România în PNRR. Pe zona de energie, energie regenerabilă, avem aproximativ 1.9 miliarde. Foarte mulți bani vor merge și în transporturi. Se vor face autostrăzi cu o componentă verde, existând rețele de încărcare pentru mașinile electrice. Eu cred că fiecare componentă din PNRR trebuie foarte bine gândită în perioada următoare, pentru că vrem să trimitem planul pentru a fi aprobat la Bruxelles”, a explicat ministrul.

Se mărește ținta de energie regenerabilă

„Gândiți-va la o clădire care pierde foarte multă energie în timpul iernii. Dacă ar avea o izolație eficientă, acea clădire nu ar mai pierde energie. Ar putea exista și panouri fotovoltaice care să ajute clădirile. Ne-am propus să mărim ținta de energie regenerabilă de la 30.7% la 34%. Ne propunem ca toată energia regenerabilă pe care o instalăm în sistemul național să vină cu back-up de capacități de stocare. Așa vom asigura și echilibrarea sistemului energetic național”, a explicat Popescu.

Ministerul Energiei vrea să vândă ELCEN către Primăria Capitalei

„Am avut o întâlnire foarte bună ieri cu primarul Capitalei și cu administratorul special de la ELCEN. Suntem de acord ca la nivelul municipiului București să existe un sistem integrat de producere a energiei electrice și termice. Suntem de acord să vindem ELCEN către Primăria Capitalei. Vom găsi o rezolvare. În paralel, am tras un semnal de alarmă al datoriei pe care Termoenergetica o are în continuare la ELCEN, 400 de milioane de lei. Nu vreau să se ajungă într-o situație dificilă. La Termoenergetica avem nevoie de oameni care vor să facă treabă. Nu vreau ca în iarna aceasta să avem problemele din iarna trecută și de acum două ierni”, a spus ministrul Energiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase