GÂNDUL LIVE. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și ministrul Turismului si al Economiei, Virgil Popescu, printre invitații Emmei Zeicescu, pe 21 mai, de la 11.30

Redactor:
Gândul
GÂNDUL LIVE. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și ministrul Turismului si al Economiei, Virgil Popescu, printre invitații Emmei Zeicescu, pe 21 mai, de la 11.30
Invitații Emmei Zeicescu în ediția Gândul LIVE de joi, 21 mai, de la ora 11.30

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și ministrul Turismului si al Economiei, Virgil Popescu, se află printre invitații Emmei Zeicescu în ediția Gândul LIVE de joi, 21 mai, de la ora 11.30.

Iată care sunt principalele subiecte ale zilei:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a discutat cu muncitorii români de la ferma din Bornheim (Germania)

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, aflată în vizită de lucru în Germania, a mers la ferma din Bornheim, unde lucrau sezonierii români, pentru a discuta cu oamenii și a le afla nemulțumirile. În urma discuțiilor, administratorul judiciar al fermei s-a angajat să plătească lucrătorilor toate sumele restante.

Tot miercuri, ministrul Muncii a avut o serie de discuții cu reprezentanții Consulatului României la Bonn, cu cei ai Ministerului Sănătății și Muncii din landul vestic Renania de Nord-Westfalia, cu un membru al Asociatiei fermierilor, precum și cu administratorul judiciar al fermei din Bornheim, în vederea găsirii unei soluții pentru lucrătorii români, se arată într-un comunicat al ministerului.

Violeta Alexandru va trage o concluzie, după vizita sa în Germania, în direct la Gândul LIVE. Ministrul Muncii ne va explica ce a găsit acolo și care e situația muncitorilor români sezonieri.

A început procesul lui Gheorghe Dincă

Primul termen de judecată în procesul intentat lui Gheorghe Dincă și complicelui său, Ștefan Risipițeanu, s-a derulat miercuri, 20 mai 2020, la Tribunalul Slatina, în județul Olt.

Acuzat că le-a răpit sechestrat, violat și ucis pe Luiza Melencu (18 ani) și Alexandra Măceşanu (15 ani), Dincă, supranumit și „Monstrul din Caracal”, a negat toate învinuirile care i-au fost aduse.

Mama Luizei, Monica Melencu, și avocatul Tonel Pop, unul dintre apărătorii familiei Melencu, ne vor spune ce s-a întâmplat, miercuri, în sala de judecată.

Luiza Melencu a dispărut pe 14 aprilie 2019, fiind luată de o mașină la un autostop. În același mod s-a făcut nevăzută și Alexandra Măceșanu, la 25 iulie, același an.

Lista invitaților este completată de avocatul Adrian Cuculis, Sebastian Burduja – secretar de stat la Ministerul Finanțelor, George Ciamba – Ambasadorul României în Grecia și Bogdan Tănase – medic chirurg la Institutul Oncologic Fundeni.

Așadar, nu ratați emisiunea Gândul LIVE de joi, 21 mai, de la ora 11.30!

Inchide