GÂNDUL LIVE. Norica Nicolai, ALDE: „Ultimele campanii au fost terne. Am cam văzut ce am cumpărat…” / Despre educație: „România Educată, un eșec”

GÂNDUL LIVE. Norica Nicolai, ALDE: „Ultimele campanii au fost terne. Am cam văzut ce am cumpărat...” / Despre educație: „România Educată, un eșec”
GÂNDUL LIVE. Norica Nicolai, ALDE: „Ultimele campanii au fost terne. Am cam văzut ce am cumpărat...” / Despre educație: „România Educată, un eșec”
Publicat: 17/08/2020, 13:10
Actualizat: 17/08/2020, 14:52

Norica Nicolai, vicepreședinte ALDE, a discutat, la GÂNDUL LIVE, despre campania electorală pentru alegerile locale și faptul că prezența la vot ar putea fi redusă, din cauza fricii de pandemie.

„Ultimele campanii au fost terne, niște standarde impuse de firmele PR, care au vândut mai bine sau mai rău candidați care se dădeau autentici. Am cam văzut ce am cumpărat. Acum e foarte interesantă oferta pentru PMB. E foarte important să vină cu soluții, să nu se plafoneze într-un limbaj de lemn.

Nu numai Bucureștiul are probleme. Această campanie va fi cumva atipică, pentru că ne-am obișnuit cu unele formule de campanie și pandemia va schimba total paradigma.

Va exista un minus, dar importante sunt ideile. Dacă în buna tradiție, vom face tot felul de promisiuni, dificil de îndeplinit, va fi o pierdere pentru campanie. Dacă va veni cineva și ne va spune cum va manageria bugetul diminat de criza economică, atunci acela va câștiga.

„Nu se va vota ideologic, ci pragmatic”

Stilul conflictual al lui Băsescu va aduce ceva sare și piper în această campanie. Sper să fie și o dezbatere necesară și reală pentru București.

Potrivit sondajelor actuale, o avantajează pe doamna Firea. Rupe coaliția dreptei, din punctul meu USR nu e de dreapta, neo-marxismul e de stânga extremă. Nu se va vota ideologic, ci pragmatic. Tăriceanu este o soluție. Dacă vor vota emoțional, vom risca să răspândim voturile la toți candidații. Va fi o foarte mare problemă prezența la vot. Oamenii sunt foarte rezervați.

Văd că deocamdată totul este cumva… Lumea postează, țara e plină de bannere, din banii publici, și aici o să avem o problemă. Aș vrea să știu poziția candidaților cu privire la finanțarea campaniilor electorale. Am zis că ne batem cu corupția. Va fi foarte dificil să avem rezultate oneste și corecte. Va fi destul de greu.

„Multe țări au amânat procesele electorale”

Eu văd că foarte multe țări au decis să amâne procesele electorale, poate ar fi fost înțelept ca și România să facă acest lucru. Din păcate, partidul de guvernământ judecă doar într-o logică politicianistă.

În momentul de față, puterea este riscantă, trebuie să recunoaștem că ea corupte. Guvernul a improvizat comportamentul său, rezultatele se văd, nu ne-am fi așteptat ca după luni de zile de stat în casă să avem un val semnificativ de infectări. Ne trebuie un guvern solid, responsabil.

Nu mă așteptam ca PNL să arunce în piața publică atâta neprofesionalism. Și asta ne costă pe toți. Moțiunea de cenzură are șanse să dărâme acest guvern. Este necesară o moțiune, căderea guvernului, probabil că va fi în septembrie. E o procedură constituțională.

Teama este globală. Pandemia e scăpată de sub control. Libera circulație e însă unul din principiile fundamentale ale UE. Izolarea va avea un impact asupra conduitei noastre politice. România e văzută drept un risc. Depinde cum comunici public.

„România Educată este un eșec”

Ar fi bine să fim profesioniști, dar nici în comunicare nu prea mai sunt, mă refer și la presă, vă mulțumesc pentru cum dialogăm, trebuie să încercăm să creăm o stare de confort pentru cetățeni, ori asta nu se întâmplă, din păcate.

Am fost foarte tristă când un coleg ziarist ne-a zis că trebuie arestați cei care se îndoiesc de niște reguli. Nu este în regulă. Deficitul major este lipsa de educație. Eu sunt foarte îngrijorată de modul în care România abordează educația. Pe 14 septembrie riscăm să sacrificăm o generație. Primul nostru proiect ar fi organizarea educației.

România Educată este un eșec!”, a spus Norica Nicolai la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun