GÂNDUL LIVE. Raluca Turcan, despre manifestații: „Ceea ce am văzut aseară arată că au fost ieșiri care nu au legatură cu pandemia”

Redactor:
Radu Cristian

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a fost invitatul ediției de marți a Gândul Live. Demnitarul spune că protestele de aseară nu au foarte multe în comun cu pandemia de coronavirus: „Ceea ce am văzut aseară arată că au fost ieșiri care nu au legatură cu pandemia”.

Raluca Turcan, despre manifestații:

Ministrul Muncii spune că înțelege faptul că oamenii au ajuns la o limita și au obosit, dar subliniază că oamenii ar trebui să realizeze că măsurile restrictive nu sunt luate „de plăcere”.

„Pe fond înțeleg faptul că oamenii au ajuns la o limita și au obosit. Pe de altă parte, mă gândesc că măsurile de restricție nu sunt luate de plăcere. Măsurile de restricție nu te fac popular. Atunci, trebuie să încercăm să îi convingem că mai este nevoie să facem un efort o luna, maxim două, astfel încât să ne putem relua viață cât de cât normal. În același timp, dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituție, este un drept câștigat. Oricine poate să protesteze, cu condiția să respecte legea și în același timp să se gândească dacă ulterior apariției la astfel de evenimente nu pun în pericol oamenii din jur. Mă gândesc la familiile lor. Așadar, m-aș gândi în primul rând să va spun să fie sănătoși, la propriu. De asemenea, să accepte că guvernul se străduiește. Întotdeauna judec cu ceea ce am făcut anul trecut, cât am salvat anul trecut din economie că rezultat al măsurilor noastre. Mă gândesc cât de important este să mai strângem cu toții din dinți, să respectăm niște reguli, să avansăm cu vaccinarea, unde stăm mult mai bine că alte țări din europa și să ajungem cât mai rapid la normal”, a afirmat Raluca Turcan.

„Ceea ce am văzut aseară arată că au fost ieșiri care nu au legatură cu pandemia”

Întrebată dacă este de părere că în spatele protestelor ar putea exista și o manipulare a unor forțe politice care profită de dezgustul oamenilor, Turcan spune că „ceea ce s-a întâmplat aseară arată că au fost deja ieșiri care nu au legătură cu pandemia.”

„Ceea ce am văzut și eu aseară arată că au fost deja ieșiri care nu au legătură cu pandemia, ci mai degrabă cu bunul simt și în același timp este foarte posibil ca cineva să profite de o limită a răbdării la care au ajuns foarte mulți oameni. Nu ar fi prima dată, s-a mai întâmplat lucrul acesta. Mai ales dacă lumea este nemulțumită, apar niște politicieni cinici. În Parlament a intrat multă lume și votul nu se comentează, pentru că votul reflectă o anumită parte a societății. Încep să privesc cu multă îngăduință ceea ce se întâmplă în această perioadă. Cu noile restricții, apărând sectoare afectate, ne gândim ce putem face pentru a ajuta acești oameni. Vom reveni la șomajul tehnic, care se plătește în continuare. Acum există și legea programului flexibil de muncă, astfel încât mediul privat să nu fie nevoit să își concedieze angajații. Există și măsuri pentru tinerii între 16 și 29 de ani, prin care plătim o parte din salariul celor care ii angajează. Sunt măsuri active. Anul trecut am salvat 1.4 milioane de locuri de muncă și am investit aproape 5 miliarde de lei”, a mai spus ministrul.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Ce s-a ales de ea… Maria l-a părăsit pe Mihai Neşu în 2012 pentru că...
Simona Halep a primit cea mai dură lecție de la Sorana Cîrstea! Motivul pentru care...
Monica Pop a luat foc când a auzit ASTA: Doamne ferește! Ce s-a aflat despre...
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenare graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Gata, s-a făcut anunțul oficial despre războiul între Rusia și Ucraina! Ce pregătesc americanii
Surpriza WhatsApp pentru acești utilizatori, dezvăluită: au așa ceva direct în aplicație
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu...
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide