GÂNDUL LIVE. Scandalul panourilor cu vârstnici bisexuali / Teodora Rotaru, ACCEPT: „Și persoanele în vârstă pot fi LGBT” / Ioana Picoș, Coaliția pentru Familie: „Bani aruncați pe geam!”

GÂNDUL LIVE. Scandalul panourilor cu vârstnici bisexuali / Teodora Rotaru, ACCEPT: „Și persoanele în vârstă pot fi LGBT” / Ioana Picoș, Coaliția pentru Familie: „Bani aruncați pe geam!”
Publicat: 24/06/2020, 12:13
Actualizat: 24/06/2020, 15:05

Scandalul panourilor cu vârstnici bisexuali, care a alimentat reacții din partea BOR, a fost dezbătut, la GÂNDUL LIVE, de Teodora Rotaru (ACCEPT) și Ioana Picoș (Coaliția pentru Familie).

„Nu este o campanie Accept, ci este la nivel UE. Are finanțare de la CE, toată zona e extrem de transparentă, e foarte important să menționăm că ce ofensează așa mult e o afirmație că acele persoane își afirmă public orientarea sexuală.

Această campanie atrage mai multe sensibilități ale românilor. Una din ele e că refuzăm să credem că și persoanele în vârstă au orientare sexuală. Discuția trebuie să fie una onestă și deschisă.

Dacă vorbim onest despre diverse lucruri, protejăm toată societatea. Și persoanele în vârstă pot fi LGBT. Aceste persoane care au muncit o viață întreagă ajung să se sfârșească în diverse situații absolut oribile.

„Nu își pot ridica partenerii de la morgă”

Au trăit o viață întreagă fără protecție legală, fără parteneriat civil. Partenerul de viață nu își poate îngropa partenerul homosexual. Nu îl poate lua de la morgă. Legea nu permite.

E foarte simplu să contraargumentăm. Studiile medicale au arătat că vorbim de o trăsătură a ființei umane, la fel de normală ca heterosexualitatea. Din 1970 psihologii americani au stabilit că nu vorbim de o patologie. Vorbim de prejudecată, discriminare, situația socială se poate schimba doar când se face educație.

Trăim într-o țară în care problemele femeilor sunt foarte greu rezolvate. Violul este acceptat. Percepțiile pot fi demontate doar dacă vorbim deschis despre aceste părți ale omului”, a declarat Teodora Rotaru, la GÂNDUL LIVE.

Ioana Picoș, Coaliția pentru Familie: „Ar fi putut să dea bani pentru bătrânii cu pensii mizerabile”

„Bani aruncați pe geam. S-au terminat toate problemele bătrânilor din România și am ajuns la problema inexistentă a bătrânilor bisexuali din România. Am aflat cine le-a făcut și de ce. E un program al UE. Din partea românească este creditat un ONG care nici măcar nu este românesc, ci aparține a unui portughez.

Rezultate așteptate: Creșterea conștietizarea pentru zona LGBT. Pe site-ul acestui proiect nu există niciun exemplu de bătrân român LGBT cu asemenea probleme. Aceste personaje din panouri nu sunt români, sunt niște fotografii luate de pe un site de specialitate.

Sunt folosiți și în alte reclame, unde Lucas și Maria apar ca soț și soție, deci nu homosexuali. S-au dat mulți bani pentru un fals. Nu există nu mesaj românesc pe site. Ar fi putut să se dea banii pentru bătrânii cu pensii de mizerie.

Se aruncă cu noroi în credința din România. Cu 400.000 de euro se aruncă cu noroi. Mi se pare degeaba, deplasat, o prostie, o minciună mizerabilă, dar lăsând la o parte asta, și eu sunt mamă, mi se pare de prost gust să trec cu copilul pe lângă panouri – ai mei sunt mici deocamdată – dar cei care știu să citească.

Nu e normal să intri cu bocancii peste libertatea mea. O să apară panouri despre BDSM. Nu e normal ca părinții să explice acest fenomen. Fiecare părinte trebuie să explice copiilor atunci când cred că a venit timpul.

„De un prost gust fenomenal”

Problema nu este numai despre bunici. E de un prost gust fenomenal. Tu să spui că cel mai important lucru e să pui panouri cu bunicii homosexuali în România, când ei nu au de unde bea apă.

Ar trebui o conștientizare pe problemele reale. Oamenii din reclame nici măcar nu sunt homosexuali. Vrem ca ai noștri copii să vadă așa ceva? Fiecare părinte are dreptul conform Constituției să îi vorbească copilului despre ce dorește. Dar să nu fie determinat de un panou să discute despre ideologia de gen.

Dacă copiii noștri vor vedea așa ceva, părinții le vor spune oricum despre ce e vorba. E de prost gust să asociezi oamenii în vârstă cu un astfel de fenomen. Părinții să aibă puterea, dreptul de a le spune copiilor despre așa ceva când consideră ei.

Educația sexuală este o mizerie care nu duce decât la rezultate proaste. În Marea Britanie de peste 10 ani se face educație sexuală comprehensivă și care sunt rezultatele? Numărul de boli venerice și sarcini nedorite este în creștere.

Mi-aș dori foarte mult să se știe așa: Orele de anatomie s-au făcut dintotdeauna. Reproducerea la oameni o știe toată lumea. Există consilieri în școli. Pentru a vorbi despre boli cu transmitere sexuală, eu sunt pentru așa ceva. Mi-aș dori să văd implicare în care să se spună că există disforie de gen. Există oameni transsexuali care regretă că și-au ciopârțit organismul”, a declarat Ioana Picoș la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase