GÂNDUL LIVE. Sociologul Gelu Duminică, despre scandalul momentului în Poliție: „Ar fi trebuit să comunice, avem deja o slăbire a credibilității”

GÂNDUL LIVE. Sociologul Gelu Duminică, despre scandalul momentului în Poliție: „Ar fi trebuit să comunice, avem deja o slăbire a credibilității”
GÂNDUL LIVE. Sociologul Gelu Duminică, despre scandalul momentului în Poliție: „Ar fi trebuit să comunice, avem deja o slăbire a credibilității”
Publicat: 27/08/2020, 12:13
Actualizat: 27/08/2020, 13:30

Sociologul Gelu Duminică a comentat, la GÂNDUL LIVE, subiectul fierbinte al zilei: scandalul din Poliție, legat de presupusa întâlnire între interlopi și polițiști.

Despre scandalul din Poliție: Ar fi trebuit să comunice, avem o slăbire a credibilității, într-o instituție care oricum nu stătea foarte bine. Faptul că s-au întâlnit într-un moment de posibilă tensiune nu e neapărat rău. Era un potențial mare de conflict.

Faptul că s-au întâlnit este uzual. Faptul că s-a dus șeful mare aici nu mai e uzual. Aceste clanuri nu pot exista fără contribuția, coordonarea Poliției, fără judecători, la nivel local. Am scris un articol pentru Vice, în care spuneam ce s-a întâmplat cu grupările de la Galați. Din ciorditori ordinari au ajuns să conducă viața politică din Galați în ultimii 30 de ani.

„Corb la corb nu își scoate ochii”

Marea problemă e semnalul dat în societate. Toate regulile sunt negociabile, în momentul în care un șmecher trebuie să le respecte. Nu știu dacă aceeași îngăduială era posibilă dacă aveam eu un deces în familie și doream să țin defunctul în casă.

Corb la corb nu scoate ochii, îmi spunea mie tata, când eram mic. Ce vedem acum sunt corbi, unul infracțional, unul autoritate, care nu își scot ochii pentru că sunt bara-bara, o mână o spală pe alta, că ce…

Mie mi-a plăcut că s-au găsit la biserică. Mi s-a părut ca în Nemuritorul, să nu își ia capul unul la altul.

Despre cazul femeilor britanice care s-au bătut la o piscină din Capitală: După clanurile țigănești avem și clanurile britanice…Făcând o glumă. Dacă vă uitați la știrile de la ora 17.00, o să vedeți știri de genul ăsta.

Vedem oameni care folosesc sapa pentru cu totul altceva, care își dezmiardă partenerul de viață până îl omoară, violența nu este neapărat a unei etnii. Când prindem curaj, iată că ne iese personalitatea la suprafață.

Pandemia poate acutiza, însă ele existau și înainte de pandemie, se materializau, suntem oameni, iar în pădurea asta de oameni există și mulți care consideră că trebuie să-și împartă părerea împreună cu pumnii aplicați în fața unei femei. Nu e o chestiune care ține de britanici sau alt popor.

Alcoolul în Marea Britanie e mult mai scump decât în estul Europei, atunci când vin aici consideră că o bere la 1 euro e peanuts și beau mai mult. Numărul de alcoolici este mai mare decât cel din Marea Britanie. Astea sunt cifrele.

Ești mult mai tensionat, toți simțim o anumită tensiune. Uite că reacționează mult mai repede. Se umflă orezul în ei, cum zice românii.

România a avut legislație despre cum să-ți bați femeia, în anii 1920.

„Nu m-am bătut niciodată”

Despre violențele unor indivizi în campania electorală: Stați să iasă tulburelul. Din păcate, repet, parte din România este așa. Nu sunt mai multe Românii. România are și astfel de oameni. Din păcate. Sunt importante două lucruri.

Nu a fost raportat, în condițiile în care un reprezentant politic pălmuiește un om simplu.
De foarte multe ori există frăția asta a inelelor, între cei care ar trebui să ne păzească de abuzuri și abuzatori.

Nu m-am bătut niciodată, mi-am luat-o de câteva ori. Un om inteligent nu ar face niciodată așa ceva. Vom vedea oameni care își vor pierde locul de muncă vor cere socoteală politicienilor.

Ceea ce urmează în România nu poate fi măsurat cu exactitate, nu știm dimensiunea șocului economic. Foarte mulți oameni vulnerabili își vor pierde locul de muncă. Nu și-au pierdut locul de muncă IT-iștii, cei supercalificați, ci cei vulnerabili, cu educație slabă. După ce vor ieși din câmpul muncii, vor rămâne acolo. Oamenii aceia sunt muncitori la salubrizare, cu educație slabă, pentru ăia va fi aproape imposibil să-și găsească de muncă, când excesul va fi foarte mare. Angajatorii vor închide porțile.

Mă folosesc de ocazie să vă invit la Festivalul de Film pentru Drepturile Omului, unde voi susține un curs alături de un taraf”, a declarat Gelu Duminică la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”