GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul SNPPC, despre presupusa întâlnire dintre șefii Poliției și clanul Duduianu, după moartea lui Emi Pian: „Admițând prin absurd că Berechet și Vasilescu au fost acolo, nu au încălcat nicio lege”

GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul SNPPC, despre presupusa întâlnire dintre șefii Poliției și clanul Duduianu, după moartea lui Emi Pian: „Admițând prin absurd că Berechet și Vasilescu au fost acolo, nu au încălcat nicio lege”
GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul SNPPC, despre presupusa întâlnire dintre șefii Poliției și clanul Duduianu, după moartea lui Emi Pian: „Admițând prin absurd că Berechet și Vasilescu au fost acolo, nu au încălcat nicio lege”
Publicat: 26/08/2020, 12:12
Actualizat: 26/08/2020, 14:15

Dumitru Coarnă, liderul SNPPC (Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual), a declarat, la GÂNDUL LIVE, că, dacă prin absurd șefii Poliției ar fi fost la întâlnirea cu interlopii din clanul Duduianu, aceștia nu au încălcat nicio lege. „Imaginile sunt neclare, nimeni nu poate să tragă o concluzie clară”, a spus Coarnă.

„Nu știu să vă spun dacă e fake sau imagini concludente. Imaginile sunt neclare, nimeni nu poate să tragă o concluzie directă. Haideți să vedem cui produce acest lucru, haideți să încercăm să vedem cum au ajuns imaginile în presă. Cum dai imaginile la presă? Tu le scapi pe surse la presă. Fac trimitere la dl. Gavriș, are probleme de natură penală.

E director adjunc la Poliția Capitalei. El visează de mic să ajungă inspector general. A falsificat niște ștate de plată în decursul anilor. Are probleme penale. Eu vorbesc pe probe. E vorba de ștate de plată, sunt unii la pensie pe statele de plată falsificate de dl. Gavriș. Nu putem să discutăm doar așa…

„Să admitem că Vasilescu a fost acolo. Avea o interdicție prin lege?”

Și eu m-am uitat pe imagini aseară, îi cunosc personal pe dl. Berechet, Vasilescu, nu e nimic clar, însemnele ar fi de la Poliția Locală. Sunt de acord cu dvs, nu neg, dar eu pun problema fundamentală. Să admitem că Vasilescu a fost acolo. Avea o interdicție prin lege? E o altă discuție, am înțeles.

Haideți să ne referim la momentul 3-4-5 august, cu omor săvârșit, trei suspecți de tentativă la omor, despre care dl. Gavriș știa, nu era niciun dubiu, aveau toate elementele.

Vă mai spun ceva în premieră. În data 4-5 august, poliția a încercat să obțină mandat de percheziție la Duduieni. S-a opus Gavriș Radu, care efectuează perchezițiile în 10 august. El căuta la percheziții imagini cu Vasilescu și Berechet, nu corp delict. Au participat la comiterea acelor fapte? Cei din familie au zis că i-a întrebat de imaginile cu Vasilescu și Berechet.

Acuzații grave la adresa lui Radu Gavriș

Tot acest Gavriș Radu a interzis serviciului specializat să mai discute cu DIICOT-ul. Aici sunt de acord cu dvs. Dacă ar fi fost vorba despre mine, în momentul doi aș fi ieșit să vorbesc public. Tăcerea are elemente profesionale, sunt niște dosare penale în lucru. Asta e atitudinea de tăcere, în opinia mea.

Și Poliția Locală Sector 5 era în zona aia și polițiști de la secții. Din imagini nu rezultă că vorbim de Vasilescu, Berechet, Ciocârlan. Sunt extrem de neclare, neconcludente.

Logica dvs este perfectă. Domnul la care facem referire are multe explicații de dat, cu privire la cele trei arestări preventive. Să ne răspundă. Un ofițer de poliție a vrut să obțină mandat de percheziții, fiind clare faptele de tentativă la omor și s-a opus Gavriș Radu.

Are impresia că e buricul Bucureștiului și nu e adevărat. Mi-e jenă când văd oameni de calibrul ăsta spunând că sunt mari polițiști, când de fapt sunt niște neica nimeni, o să spună ca nu are acordul să intre în direct la dvs… E laș. E laș.

Dvs faceți o referire la caracterul dvs față de faptă și realitate. Dl Gavriș este un laș, folosește presa pe anumite paliere. Are un interes? Oamenii ăia lucrau calificat și Gavriș i-a desființat. Care a fost motivarea pentru care a interzis acelor polițiști să mai lucreze informativ în cazurile cu interlopi?

Doar dacă ați fi dvs ministru de Interne sau eu s-ar schimba ceva. E o diferență, aia nu înseamnă că dacă sunteți femeie aveți același caracter ca și Carmen Dan.

„Ministrul de Interne este slab, depășit de situație”

Ministrul de Interne ar trebui să facă pe acest subiect, dar e slab, depășit de situație, are câțiva lângă el care se cred mari polițiști, depășiți de situație. Sigur că se naște această breșă, oamenii suferă.

Ați văzut că unul din membrii familiei Duduianu, la 10 august, la percheziții, spunea că l-au întrebat dacă are imagini cu Berechet și Vasilescu.

Dacă aș paria…Nu. Sunt neutru. Nu vreau să risc. Ambele scenarii au șanse 50-50. (despre presupusele întâlniri filmate dintre șefii poliției și interlopii din clanul Duduienilor).

Admit prin absurd că Berechet și Vasilescu au fost acolo. Nu au încălcat nicio lege. Dacă un polițist din Poliția Română vine și spune că Radu Gavriș a interzis măsurile… O spun eu are infracțiuni, e vorba de sute de milioane…Să mă dea în judecată. Am documente justificative, cu privire la bani. Îl susține statul mafiot, un om cu funcție publică de mare importanță și comite infracțiuni!?”, a declarat Dumitru Coarnă, la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere