GÂNDUL NEWS. Avertizări de vreme severă în aproape toată țara – VIDEO

Publicat: 25/06/2021, 20:30

Atenție vin ploile! După două zile caniculare, care au dus la decesul unui bărbat, la Iași urmează ploi și vijelii în aproape toată țara. Nu mai puțin de 32 de județe se află sub cod portocaliu. De-a lungul zilei însă au fost emise și mai multe avertizări cod roșu, de ploi, vijelii și grindină, în mai multe zone din județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Suceava.

Orașe devastate în Cehia după o tornadă violentă, care a măturat granița de sud. Viteză vântului ar fi atins chiar și 330 de km pe ora.  Sute de oameni au fost răniți. Serviciul de ambulanță a declarat că sunt și persoane decedate, dar numărul lor nu este cunoscut. Pagubele au fost semnificative. Sute de case au fost distruse, dar și mai multe mașini, iar în urmă furtunii au izbucnit și incendii. Experții spun că tornadă din Cehia este un fenomen rar și extrem pentru Europa. În perioada 1950 – 2020 am avut doar două astfel de cazuri în Europa.

Scoși de pompieri din apă, după ce au intrat cu mașina în râu că să o spele!

Doi bărbați din Prahova au mers cu autoturismul prin apă, numai că au fost surprinși de o viitură și au rămas blocați în mijlocul Teleajenului. Au cerut ajutor la 112, iar pompierii au ajuns cu două mașini de stingere, o ambulanță și o barcă pneumatică. Din fericire, cei doi au fost salvați cu o scară de lucru la înălțime.

Bărbat atacat de urs în zona Barajului Vidraru

În vârstă de 53 de ani, omul plecase la pescuit în timpul dimineții cu un prieten. S-au oprit într-un golf de pe lacul Vidraru, moment în care a fost atacat de animal. Bărbatul a suferit o rană la antebraț, iar prietenul său a plecat cu el spre spital. Echipajul SMURD l-a preluat de pe drum și l-a dus la urgențe. Din fericire, acum se află în afara oricărui pricol.

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon!

Halep a anunțat pe Instagram că se retrage de la cel mai vechi turneu de Grand Slam, din cauza accidentării suferite la Roma, în luna mai. Ruptură musculară suferită la gamba stângă i-a cauzat Simonei Halep primele două absențe în competițiile de Mare Șlem. Ea este campioană en-titre a turneului londonez, după finală din 2019 împotriva Serenei Williams. Anul trecut turneul de la Wimbledon nu s-a disputat, din cauza pandemiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase