GÂNDUL NEWS. Ciclonul format în Marea Neagră inundă România

Publicat: 18/06/2021, 20:30
Actualizat: 18/06/2021, 20:52

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS. 

Ciclonul format în Marea Neagră inundă România

La Galați, mai multe străzi s-au transformat în adevărate lacuri, după ce sistemul de canalizare nu a mai făcut față. Nivelul apei acumulate a ajuns chiar și la o jumătate de metro. Au fost inundate gospodării și beciuri și a fost nevoie de intervenția echipajelor de pompieri. Situația a fost cu atât mai gravă cu cât și nivelul Dunării este ridicat. 12 județe din estul, sud-estul și centrul țării se află sub avertizare cod portocaliu de ploi si furtuni, valabilă până sâmbătă seara. Mai bine de jumătate din țară se află sub un cod galben de ploi abundente. În același timp, Institutul național de Hidrologie a emis un cod portocaliu de inundații pe râuri din 18 județe. (Mai multe detalii aici…)

 Ciclonul format în Marea Neagră a făcut ravagii în Crimeea, și în Bulgaria

Inundațiile au produs pagube mari la Ruse, unde străzile s-au transformat în adevărate râuri. Puhoaiele au blocat complet circulaţia în mai multe zone. Mașini au fost luate de ape, iar pompierii au intervenit pentru a-i ajuta pe șoferii care se aflau în vehicule. Și mai gravă a fost situația în Crimeea. În Yalta și Kerci au căzut chiar și 190 de litri/ mp de precipitații în mai puțin de 24 de ore. Străzile au fost inundate, iar mașinile au fost luate de apele învolburate. Abia de luni meteorologii anunță o îmbunătățire a vremii. (Mai multe detalii aici…)

Se stă la coadă la intrarea în Grecia

Problemele cu sistemul informatic dar și faptul că mulți românii pleacă în vacanță fără să se informeze în legătură cu formularele necesare duc la astfel de situații. Astfel, se formează cozi de kilometri la granița dintre Grecia și Bulgaria, în Vama Kulata. Există și o veste bună! Grecia a ieșit din zona galbenă. Astfel, cei care se întorc din concedii nu vor mai sta în carantină. De pe lista galbenă au ieșit și Olanda, Danemarca și Suedia. Se menține însă Marea Britanie, din cauza numărului în creștere de infectări cu noua varianta de COVID 19.

PSD nu va susţine niciodată un guvern minoritar PNL

A spus-o răspicat președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, la Timișoara. În opinia lui, soluția optima ar fi revenirea la urne. În plus, liderul social-democrat susține că PNRR trebuie renegociat. Și asta pentru că ar fi multe ordonanțe de urgență care ar trebui aduse în Parlament și modificate. (Mai multe detalii aici…)

Copiii din Sibiu, la joacă cu polițiștii

Un agent aflat în timpul serviciului s-a oprit în dreptul unui grup de copii și le-a făcut demonstrații cu sirena autospecialei. Agentul le-a răspuns curiozităților celor mici și le-a arătat cum să folosească toate butoanele din mașină. De altfel, agentul în cauză a atras atenția și în iarnă când, alături de colegul lui, a luat parte la o bătaie cu bulgări cu mai mulți copii care se jucau în zăpadă.